30.6.09

Pioner och syrener

Bloggen har legat lite i träda den senaste veckan. Det beror förstås på det utomordentligt underbara vädret. Vi har haft mellan 22-28 grader varmt i skuggan och dagarna har förstås mest spenderats ute i solen medan kvällarna har gått åt till att försöka hålla sig sval och att återhämta sig efter lätt solsting.

Igår redigerade jag dock några bilder och detta är en av dem. Den rosa pionen hörde till buketten jag fick på vår 1-årsdag. Tyvärr blommade den buketten ut mycket snabbt, men jag har passat på att köpa en ny med bara knoppar. Nu är det bara att hoppas att knopparna verkligen slår ut för jag har haft dem i tre dagar utan att det har hänt något. Pioner som är mina favoritblommor också, det vore otur om jag visade mig ha dålig hand med dem! Rapport följer...

28.6.09

Snittblommor i massor

Underbar bild! Jag älskar verkligen blommor...

Bild från Teri Lyn Fisher, via Frolic

25.6.09

Sommarvärme och shopping

Äntligen verkar sommaren vara här! De senaste dagarna har det varit helt underbart väder och vi har äntligen kunnat utnyttja vår balkong. Om man ska se det positiva i saker och ting så är det riktigt trevligt att först vara ute och sola på gräsmattan på innergården mitt på dagen och sen när man ledsnar på det gå upp till en skuggig balkong. Ju längre eftermiddagen går, desto mer solig blir vår balkong och sen stannar solen där hela kvällen. Det är perfekt att äta middag ute och att bara sitta ute och mysa i värmen.

Som en extra trevlig bonus kan jag meddela att jag var på stan och shoppade lite sommarkläder idag. Jag insåg att jag inte ägde ett enda par shorts (förutom ett par varma cityshorts i mörk denim) och inga svala kjolar. Eftersom vi försöker leva snålt fram till bröllopet var det ju inte läge för någon lyxshopping, men tacka vet jag H&M där man kan få fyra par shorts, en kjol och två toppar för under tusen kronor. Nu känner jag mig helt redo för att vistas ute i värmen i något annat än svarta leggings.

22.6.09

Charmiga bröllopsfoton

Några oerhört charmiga bröllopsbilder från Kiss the Groom.

Även om jag älskar gamla kameror vet jag inte om det skulle kännas motiverat att hålla i dem på bröllopskorten, men sött är det i alla fall och jag gillar verkligen posen.

Bilen. Skylten. Blommorna. Så söta.


Min dröm hade varit att ha ett godisbord med diverse glasskålar av precis denna typ och så en sort i varje skål. Tyvärr har vi inte hittat några lämpliga och fina skålar/burkar som inte kostar minst 150 kr styck och det blir ju galet mycket om man behöver många. Men drömmen finns där i alla fall...

Det här var bara en så charmig bild.

Semestertankar

Så här önskar jag att jag såg ut som semesterfirare.

Idag är första riktiga dagen på min semester. Det känns underbart men också lite märkligt att ha så mycket ledigt. Eftersom Martin jobbar i två veckor till såsar jag på själv på dagarna och idag har jag bland annat suttit ute på gården och löst korsord och fikat lite.

Anledningen till att jag satt på gården och inte på vår enorma balkong är att den ligger i skugga fram till sent på eftermiddagen. Detta i kombination med att det blåser så mycket att det inte ens är behagligt att sitta ute insvept i en filt förrän det är riktigt soligt - och knappt ens då - gör att jag vågar mig ner på gården. Annars är jag inte så förtjust i att parkera mig på allmänna platser, särskilt inte själv. Det känns inte lika bekvämt och avslappnat som att sitta på en egen uteplats. Detta är ändå så mycket trevligare än min förra lägenhet som var kokhet från maj-september, saknade balkong och där det dessutom kändes riktigt otrevligt att vara ute på baksidan. Nåväl, när Martin får semester om två veckor kommer vi nog att fara iväg mer till stranden och andra trevliga ställen, vilket jag verkligen ser fram emot.

Bild från Once Wed

21.6.09

Några vackra vaser

Det finns så många fina saker på Pentik just nu, däribland dessa vaser. Jag gillar särskilt blommönstret på den översta och den underbara blåfärgen på den näst översta. Det randiga mönstret på den fjärde vasen är riktigt fint också, och den finns bland annat i en mycket fin lila färg också. Vi skulle verkligen behöva lite fina vaser och jag tror att detta är ett bra ställe att börja leta.





Bilder från Pentik

19.6.09

Ett år av kärlek

Idag firar jag och min fina älskling ett år tillsammans. Det känns både som att tiden har gått fort och att vi har varit tillsammans hur länge som helst. Jag kan dock med lätthet säga att det varit det bästa året i mitt liv. Idag firar vi med mysig middag och jag har fått vackra rosa pioner som jag tänkte blogga om senare.

Ps. Pärlplattan med två M och något som ska föreställa ett hjärta gjorde jag på fritids för några veckor sen när jag höll en liten pärlpysslare sällskap.

17.6.09

Vitt, spets och rosetter

Underbar klänning, bedårande skor...

Bild från Elizabeth Messina

16.6.09

Härliga rosa blommor

På skolavslutningen fick jag en fin rosa pelargon av föräldrarna till en av mina nior. Det var en glad överraskning och den pryder nu vårt pyttefönster i vardagsrummet.

De senaste veckorna har det varit så mycket att jag knappt hunnit fota eller blogga. Det är alltid trist när man inte hinner och orkar fixa med det som är lite extra kul, men snart har jag ju semester - något som verkligen är efterlängtat!

Efter dagar av regn var det äntligen solsken ikväll när vi kom hem efter några besök och genast kände jag den där bekanta fotolängtan. Så varsågod: lite rosa läckerheter.

Drömhuset

Martin tipsade mig precis om denna charmerande 12-rumsvilla i Holmsund. För endast 3 miljoner kan man få all denna mysighet i form av ljusa rum, öppna spisar och havsläge. Notera också den lilla punschverandan på bilden nedan... oj, oj, oj, jag är alldeles mållös.





Bilder från Hemnet.se

Kärlek och te

Ett av många bedårande tryck från The Love Shop. Gå dit och kika, vetja! Personligen skulle jag även vilja ha det här och det här.

12.6.09

Skolavslutning + sommarfritids

I onsdags fick mina elever sommarlov och det innebär även att jag snart har semester. Avslutningen var fin och som lärare blir man ju så stolt när ens elever sjunger och håller tal. En av de mer dramatiska ögonblicken var när 5-6:an skulle sjunga nationalsången. Vi övriga fick sjunga med i andra versen och då reste sig några av högstadieeleverna upp, varpå alla vi övriga också gjorde det. Som kronan på verket höll 5-6:orna högra handen över hjärtat medan de sjöng, som de säkert har sett att man gör på fotbollsmatcher eller något liknande. Men det var fint hur som helst.

Efter en massa tårta, kramar och presenter var kvällen slut och nu är det bara några planeringsdagar och fritidsdagar innan jag är ledig på riktigt. Idag har jag jobbat på fritids och hade faktiskt bara ett barn. Vi hade dock hur trevligt som helst i det regniga vädret. Vi pysslade, åt makaroner och korv (vilket turligt nog var det absolut bästa han visste), lyssnade på Emil i Lönneberga, samt bakade och åt chokladmuffins. Det var en riktigt mysig fredag faktiskt. Trevlig helg på er!

11.6.09

Smile

Titta vilken söt affisch! Gamla kameror är så himla fina tycker jag och hela känslan i affischen var fint gammeldags.

Från Roll and Tumble Press

Snygg läsk

En riktigt snygg bild från ett reportage om hur man kan göra en gammeldags Soda bar. Kika in här för fler snygga bilder.

Bild från Oh Happy Day

9.6.09

En liten fotosession

Ikväll fotade jag Martins syskonbarn Elvin som precis kommit på besök med sin familj. Det blev en hel massa bilder, men jag kunde inte hålla mig från att redigera några stycken. Det är riktigt svårt att fota såna här små parvlar då de inte vill vara stilla och lätt blir frustrerade över att inte få göra som de vill. Man måste ju fota med fokus på rörelseinställningen, annars går det inte att få någon bild alls eftersom små barn rör sig precis hela tiden. Jag gillar inte riktigt den inställningen annars, eftersom det är svårare att hinna styra var i bilden som fokus hamnar. Trots vissa oskarpa bilder så blev det i alla fall några bra och här är några exempel.





Ljuvlig bröllopsdukning

Det här var nog den vackraste dukningen och dekorationerna för ett bröllop som jag någonsin sett. Om vi hade haft några hundra tusen till i bröllopsbudget så hade jag mer än gärna haft det så här!






Bilder från Corbin Gurkin, via Ritzy Bee

7.6.09

En solig kvällspromenad

Efter några dagar med regn, storm och frostvarning var det äntligen fint om än kyligt väder ikväll. Vi tog en promenad runt universitetet och jag tog turligt nog med kameran och testade ett objektiv jag fått låna av pappa. Det är så härligt med alla blommor som börjat poppa upp här och var och om man klär sig varmt kan man nästan låtsas att det är sommar.

Vi hittade treklöver som var nästan lika stora som Martins hand.

Längs den lilla ån på universitetsområdet växte det kabbeleka. Jag riskerade vitheten på mina nya sneakers för att få en närbild.

En skogsstjärna i lite motljus.

Det här tyckte jag blev en festlig bild, den är så galet färgglad och mönstrad.

Okänd gul ängsblomma i lite motljus.

Visst är det väl hägg det här? Det är hur som helst underbart att stå och titta upp i bladverket.

Lite mer gräs och klöver i motljus. Det har varit lite av mitt mål de senaste månaderna att bli bättre på motljusbilder. Hittills har jag inte hunnit med att fota så mycket sånt, men nu med sommar och sol blir det nog fler tillfällen. Allt som allt var promenaden en perfekt avslutning på söndagskvällen.

Första juni vid havet

I måndags hade vi avslutning med hemgruppen och då åkte vi ut till Kont som ligger vid havet. Det är så otroligt vackert där med klipphällar och vatten överallt. Vi var där förra året också och eftersom jag inte orkat redigera årets bilder (plus att förra årets var bättre) så visar jag dem igen.

Den översta bilden är en av de nya (lite snabbt redigerad med Picnik). Förutom korv grillade vi massor av godsaker, däribland marschmallows, Polly och Ahlgrens bilar. När jag hinner ska jag redigera lite fler bilder, däribland några rafflande motiv som är färgkoordinerade utifrån muggarnas olika färger.



2.6.09

Enkel bildbehandling

Förresten så har jag testat ett nytt program för att redigera bilder. Vi har lite strul just nu med den stationära datorn och för att kunna komma åt att redigera bilder i Photoshop måste jag först ladda över bilderna via minneskortet till den bärbara datorn och sen lägga över dem på ett USB-minne, för att därefter kunna ladda in dem i den stationära datorn. Det orkar jag inte göra hela tiden, så istället upptäckte gratisprogrammet Picnik som man använder via deras hemsida.

Här ser ni ett exempel på vad jag åstadkom genom att trycka auto-fix och därefter mixtra en gnutta med exponeringen. Det är inte alltid auto-fix fungerar så bra, men det är lätt att testa vad man tycker ser bra ut innan man väljer det, så att säga.

Programmet fungerar alldeles utmärkt om man snabbt vill göra lite små förbättringar på bilderna. Photoshop är ju såklart mycket roligare och bättre, men detta duger alldeles utmärkt också. Vill man dessutom betala några hundralappar om året så får man en hel massa specialeffekter också, samt möjligheter att göra collage och dylikt.

Utflykt till Brännland

I helgen var det ju alldeles fantastiskt sommarväder och i söndags passade jag och Martin på att göra en utflykt. Vi köpte med oss lite godsaker och begav oss till Brännland. Jag hade aldrig varit där, men titta vilket underbart ställe. Jag blev alldeles hänförd av landskapet och det kändes som att vi blivit inkastade i Sound of Music. Dessa blommande kullar var bara en liten passage innan vi kom ner till älven som var vårt mål. Där låg vi på klipphällarna och solade och hade det bra. En perfekt söndagsutflykt!



Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails