15.6.07

Att annonsera sin kärlek i tidningen

Jag läste just ett klockrent Magdalena Ribbing-svar på frågan om man bör tacka familj och vänner etc. för bröllopsdagen. Så här svarar hon: "En bröllopsannons är ett meddelande till de som inte vet om det att två personer har ingått äktenskap. Det är alltså varken en kärleksförklaring, ett tack till familjen och prästen och musikanterna och gästerna - alla dessa annonstack verkar som om brudparet inte hade tillgång till adresserna för att skicka ett personligt tack." Underbart!

En sak på området bröllopsannonseringar i tidningarna som också gör mig frustrerad är när par i sina förlovningsannonser skriver "förlovade av kärlek". Jag menar, varför förlovar man sig annars? Av bekvämlighet? På grund av familjens förväntningar? Tristess? Det vore i alla fall något nytt och oväntat om någon skulle skriva så.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag håller med. De här annonserna är ingenting annat än meddelanden om att förlovning, vigsel, etc. har skett. I andra länder skickar man ut kort till alla bekanta för att meddela istället, där står heller inget annat än att man har gift sig, fått barn eller något sådant.

Det verkar lite fånigt att lägga till saker i det. Och som du säger, man hoppas väl att det inte är något annat skäl än kärlek hos de som inte skriver något. :-)

Moa sa...

Ja precis, det är ju synd om det framstår som att de som inte skriver något mer än "det korrekta" framstår som att de älskar varandra mindre eller har förlovat sig av andra skäl :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails