22.12.10

Turkosa sjalar

Nu har jag äntligen fått jullov! De senaste veckorna har varit mycket hektiska med föräldramöte, julfest, skriftliga omdömen och betygshets. Jag har varken hunnit eller varit sugen på att blogga. Till råga på allt så var vi tvungna att installera om den bärbara datorn och en del grejer som jag inte hunnit kopiera över på den bärbara hårddisken försvann. Med det försvann också Photoshop, men nu är allt installerat och klart igen och jag ska lägga tillbaka alla filer på datorn. Det känns liksom naket att inte ha tillgång till alla foton...

Det jag har ägnat mig åt de små stunder jag har haft över är stickning. Här är mina två senaste projekt.

Mitt nuvarande projekt är spetssjalen Aeolian (nej Linda, inte aioli :), som är ett mycket roligt projekt. Jag spände inte upp den så noggrant här så den ser lite sned ut, men man kan ändå ana löven som växer fram. Det är tålamodskrävande att sticka med så tunt garn, men samtidigt så blir det ett vackert resultat vilket gör att jag motiveras till att fortsätta.

Det projekt jag färdigställde just innan jag började med spetssjalen var en liten stickad sjal i ett underbart fint silkes-/merinogarn. Skimret i bilden ovan kommer sig dock av både silkeslystern och den inbyggda kamerablixten, ett nödvändigt ont i dessa mörka tider.

Garnet skiftar lite försiktigt i färg, vilket jag tycker ger ett så vackert resultat.

Här är den färdiga sjalen. Det var inte den bästa bilden men det ger en aning av hur den ser ut i alla fall. Sjalen, som kallas Cedar Leaf Shawlette, är formad som en ganska stor men smal halvmåne. Längs nederkanten stickar man små löv som man fäster i underkanten på vartannat varv. Den är riktigt mjuk och mysig och jag älskar färgen som är varmare i verkligheten än den ser ut på bilderna. Ack och ve för det svåra vinterljuset...

...

Here are some photos of recent knitting projects of mine. The top one is a work in progress, a lace shawl called Aeolian. The bottom one is a finished project, knitted in a super soft and pretty silk merino yarn. That model is called Cedar Leaf Shawlette.

I've been super busy lately with work, the time before Christmas is always really chaotic. On top of that we had to re-install one of our computers and I lost some photos and other stuff in the process. Now we're up and running again however, and I have my precious Photoshop installed again. Best of all, I now have a three week long holiday over Christmas!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken stickare du är! Fina sjalar! Man kanske får beställa =) Jag håller på virka en sjal av enklaste modell för att jag är för snål för att köpa en sjal för 249kr hehehe.

Såg att Malin också stickar... Men Inger är väl duktig på att sticka?

Hoppas att ni får en mysig jul!
Vi kommer att vara i Kåge på julafton och sen är vi hemma. Skönt

Kram! Johanna

Moa sa...

Tack! :) Det är ju väldigt kul att pyssla med sånt här... Kul med virkning också, det brukar bli bra sjalar av det med.

Jo mamma är bra på att sticka, men hon pysslade mer med det när vi var yngre tror jag.

Låter som en skön jul, vi är här över juldagarna och sen drar vi till Falun. Hoppas att ni får det toppenbra!

Kram/Moa

Linnea sa...

Så snygg den nedre sjalen var! Ser ut att vara mycket komplicerat ut med den tunnare sjalen. Du är duktig!

Moa sa...

Tack så mycket Linnea! :)

Det är lite pilligt att sticka med spetsgarn men ändå inte så svårt som det verkar när man ser slutresultatet :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails