16.8.11

Instagram + PicFrame

Här är de senaste dagarnas skörd av foton jag skapat med Instagram. Jag har även upptäckt en app som heter PicFrame där man kan sätta ihop flera foton i olika konstellationer för att sen köra dem igenom Instagram där man väljer bildeffekter.

Mina förvaringslådor är ett kärt motiv som jag även utforskat med min systemkamera.

Idag plingade en brevbärare på dörren och överlämnade ett paket från Whittard of Chelsea, fullt med goda teer. Jag fick teet Summer Pudding i present av en vän som bodde i Skottland för över 10 år sedan, sen dess har jag velat dricka det igen. Det var enkelt att beställa teet från deras hemsida och det kom efter cirka en vecka, däremot går frakten på 120 kronor så det är smart att gå ihop några stycken. De har hur mycket olika tesorter som helst, samt kaffe, varm choklad, porslin och tillbehör mm. Bara att släppa lös sin anglofila sida och köpa teburkar i form av telefonkiosker och annat sött!

Jag har fört över en del mindre versioner av mina "vanliga" foton till iPhonen för att ha som bakgrund och annat. Här öppnade jag några av dem i PicFrame och zoomade in dem tills jag blev nöjd. Därefter sparade jag bilden och hämtade upp den i Instagram där jag la på en effekt. Det kan vara kul att få se sina gamla bilder i nya skepnader och då lite redigeringsinspiration.

En liten höstinspirerad bild som jag gjorde på samma sätt som ovanstående bild, bara i en annan av PicFrames ramar.

Här valde jag samma bild fyra gånger, sparade och öppnade i Instagram.

Slutligen, svartvita bilder med ett gul-/sepiatonat filter i Instagram.

...

Here are some more photos that I've created in Instagram. Some of them are shot with my iPhone and others are shot with my DSLR but I uploaded them to my iPhone to have as backgrounds etc., then I just uploaded them into the different iPhone apps. A new app I found was PicFrame, it lets you create collages that you can save and open in Instagram, where you add different filters to them. I love my iPhone! :)

11 kommentarer:

Sofia S sa...

Vilka härliga bilder!!!!
Sitter här och bara njuter.

Moa sa...

Tack så mycket Sofia! :)

Karin A sa...

Picframe är ny för mig men den måste jag ju ladda ner nu när jag också kommit igång med Instagram. Vilka härliga bilder du bjuder på! Teet verkar gott och spännande...

Kram Karin

Moa sa...

Tack! Ja, picframe är väldigt praktiskt för att göra collage direkt i mobilen. Bara att klicka och dra för att justera bilderna som man vill ha dem :) Teet är riktigt gott, ett av mina absoluta favoriter faktiskt :)
Kram Moa

Anita BJ sa...

Det där gick jag igång på; oj vad fina bilder och snygga färger det blev.

Moa sa...

Tack så mycket! Det bästa är att det är så otroligt enkelt :)

Kanel & Cayenne sa...

Mycket bra tips! Önskar bara att jag hade en iPhone. Varför görs inte lika många bra appar till android?!? Hoppas den telefonen jag har nu går sönder snart..(det här kommer jag säkert ångra att jag önskar) ;)

Anita BJ sa...

Enkelt ÄR bäst!

Moa sa...

Kanel & Cayenne: Trist att de inte finns till din androidtelefon! Men det kanske finns något liknande?

Anita: Ja men verkligen! Man kan lättare vara kreativ när man inte har så mycket krav på sig och när processen går snabbt :)

Nathalie Tegelstam sa...

Vad heter ramen på dom 2 första bilderna? :)

Moa sa...

Det är en av effekterna i Instagram, jag tror att den heter Nashville. Sen kan man välja om man vill att effekterna ska ha ramar eller inte - detta är ramen som följer med Nashville :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails