10.10.11

Solsemester i Alanya


De senaste veckorna har det varit helt tyst här på bloggen och det beror på att jag och Martin har varit på semester i två veckor. Eftersom Martin jobbade hela sommaren i år så bestämde vi oss för att åka på en resa till Turkiet nu i höst istället. Vi har haft det väldigt bra och njutit av sol och bad och att mestadels ligga under ett parasoll på stranden och läsa böcker.


När jag har fått ordning på bilderna från resan så ska jag visa lite fler också, men till att börja med dessa från stranden. Vi var i Alanya (för första och troligen sista gången, men mer om det en annan dag) och havet där var precis sådär vackert turkost som man föreställer sig att det ska vara. Däremot så tyckte vi inte att Kleopatrastranden var den paradisstrand den målats upp som, den var bråddjup och när man kom ut i vattnet så gick man först över slemmiga och glashala klippor som sen lite djupare ut övergick i någon slags lurviga, mossbeklädda klippor. Vissa dagar var vattnet hyfsat rent men andra dagar flöt det runt massor av bruna partiklar, gissningsvis från det mossliknande bottenskiktet. Badmässigt var stranden alltså ok men inte mer, hur som helst så var det förstås ändå skönt att ta sig ett dopp mellan varven.


Det bästa tycker jag var att bara ligga och slappa i solstolen med uppfällt parasoll och läsa en massa böcker. Vi hade inte tänkt så noga på hur mycket böcker som behövdes utan jag köpte två böcker på Arlanda och Martin köpte en. Jag hade läst ut mina två böcker efter två dagar och fick sen läsa om en av dem medan Martin läste ut sin bok. Därefter fick vi turligt nog en bok av en svensk kvinna som bodde på vårt hotell. Slutligen hittade jag en dansk Harlequinroman i en bokhylla på hotellet och den läste jag de sista dagarna. Nästa gång vi åker på solsemester måste jag se till att ha med mig massor av böcker så att det räcker hela resan!


...

My blog has been completely abandoned these last few weeks since Martin and I have been on a two week vacation trip to Turkey. Since Martin has worked the entire summer we decided to have our vacation now instead. We've mainly relaxed and had a good time, we've spent most of our days at the beach, reading under a parasol. More photos are coming when I've had time to edit them...

4 kommentarer:

shanon sa...

Yay, yay, yay! So excited to see these and many more photos! Did you have a great time? I think one would have to, seeing those waves rush to shore. =)

Moa sa...

Hi Shanon! We had a nice time, although we would't go back to that particular place since it was a bit too party orientated for us... It was lovely to lie at the beach and listen to the waves :)

Anita BJ sa...

Roligt få se lite semesterbilder! Stämningsfyllda och harmoniska. Hoppas resan gjorde dig/er detsamma :)

Moa sa...

Tack! Ja, vi har slappat och njutit massor :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails