7.7.10

En tur i Dalarna

I lördags åkte jag och Martin på en liten utflykt runt omkring i Dalarna. Tanken var att åka till Gamla Staberg, en gammal herrgård just utanför Falun, för att sen åka hem igen. Istället tog vi vägen förbi Stora Skedvi för att köpa en kartong Vikabröd, ett mycket gott hårdbröd. Därifrån råkade vi ta fel väg och kom efter ett tags körande till Borlänge. Det gjorde absolut ingenting, vi fick se en hel massa vackra gårdar och hagar och hann även med en loppis längs vägkanten. Jag gillar verkligen att vara ute och åka bil längs små, mysiga vägar och det var kul att inte riktigt veta var vi befann oss någonstans.

När vi ändå var i Borlänge passade vi på att ta en tur till Insjön och vi köpte lite bra saker på Iittalas outletbutik där. Det kan ju tyckas dumt att vi spenderade flera timmar i en bil under sommarens hittills varmaste dag, men det var faktiskt mest skönt eftersom det var så svalt och bra i bilen.

Utsikt över barockträdgården i Staberg, samt den gamla Bergmansgården.

Ytterligare en byggnad på Staberg. Den här bilden var också mitt vykort till Shanon den här veckan.Det växte massor av iris i barockträdgården. Eftersom Shanon gillar dem så tänkte jag fota till mitt vykort, men de var lite utblommade så jag valde en annan bild i slutänden.

Den här bilden tog jag vid ICA i Gagnef när vi var på väg hem från Insjön. Vi stannade för att jag fick akut vätskebrist och var tvungen att köpa en dricka, samt en lakrisal . Jag tyckte det var så typiskt svensk landsbygd med klungor av röda hus med vita knutar.

...

On Saturday Martin and I visited a place called Gamla Staberg, which is a very pretty area with a mansion and an old baroque garden. We had planned to just go there and then go home, but in the end we went on quite a tour around the county. I love those unplanned tours when you're not really headed anywhere special, you just drive and see where you wind up - and you get to see so many pretty things along the way.

All the photos except the bottom one are from the first place, the last photo is from a parking lot next to a grocery store. I had to buy something to drink, since it was +30 C outside and I was so parched. I thought that view was so typical of the Swedish countryside. Lots of red houses with white trims and then some trees. The photo of the iris was a tryout for this weeks postcard for Shanon, since she likes them, but they looked a bit overblown so I chose photo number two instead.

5 kommentarer:

pysseliten sa...

Härliga bilder och en fin blogg med saker jag gillar :)

Karin A sa...

Vilken mysig dag - jag gillar att köra småvägar. Man får se så mycket då. :) Kan tänka mig att det var svalt och skönt att sitta i bilen. Själv tillbringade jag dagen i skuggan av ett träd. Fina bilder! Gillar speciellt den som blev ditt vykort.

Ha det gott!
Kram Karin

Moa sa...

Pysseliten: Åh, tack så mycket! :)

Karin: Tack! Ja, det var en härlig dag. Så kul att få se lite nya och mysiga små ställen :) Jag tyckte att det var för varmt i skuggan också :)

Kram

Georgianna sa...

What fun – I love drives in the country and would LOVE to visit the Swedish countryside. Everything looks so peaceful and relaxed. Thanks for sharing! xo – g

Moa sa...

It was really fun! The countryside is very beautiful, many farms and meadows :) xo

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails