31.7.10

Sommartankar och rosa rosor

Det kan kännas lite klichéartat att påpeka att tiden går fort, men jag tycker verkligen att den gör det. Den här sommaren har bara flugit förbi och även om vi hunnit göra en hel del roliga saker så känns det samtidigt som att det finns så många fler saker jag skulle vilja göra innan jobbet börjar igen i mitten av augusti.

För mig innebär ledighet en ständig balansgång av att vilja hitta på roliga projekt och träffa folk, samtidigt som jag verkligen behöver bara vara osocial och vila också. När man bor i en lägenhet i stan så är det ju inte så lätt att få den där totalt avkopplade känslan som en stuga vid havet ger. Nästa år får vi kanske se till att hyra en avskilt belägen stuga och bara vila, bada och läsa böcker i några veckor, fast jag är tämligen säker på att min kära make skulle klättra på väggarna (eller tallarna) efter några dagar... Nåväl, den här sommaren är ju inte slut än. Jag önskar mig lite bättre väder igen så att vi kan få några härliga stranddagar till.

PS. De rosa rosorna på byrån börjar ha blommat ut nu, men så här vackra var de för några dagar sen!

...

I think this summer has flown past so quickly and even though we've done some fun things so far, I still have some things left that I want to do. For me free time always means a balance between fun projects and meeting people versus relaxing and being unsocial. When you live in an apartment in a city it's difficult to get that same relaxed feeling as you get in a little cabin by the sea. Perhaps we can rent one next year and spend a couple of weeks just relaxing, bathing and reading books, although my dear husband will be very restless after a couple of days... Oh well, this summer isn't over yet. My wish is that we get better weather once again so we can have another couple of lazy days on the beach...

PS. The pretty roses on the set of drawers are starting to wilt, but they looked this pretty a couple of days ago.

2 kommentarer:

Karin A sa...

Åh jag känner exakt samma sak...tiden går fort (det är ett faktum) men visst kan det kännas kliché att alltid föra det på tal, såsom även jag gör. I år har jag bara haft tre veckor semester, vilket gör att jag verkligen har ångest över att jag börjar jobba redan på måndag. Men det blir nog bra. En stuga vid havet eller i skogen är precis vad jag drömt om i sommar...håller med om att en lägenhet känns begränsande men då åker jag iväg till mina föräldrar eller någon annan som bor i hus...

Njut av din fortsatta ledighet! Jag håller tummarna för fint väder. Underbara rosor och ljuvlig bukett!

Kram Karin

Moa sa...

Tack! Ja, visst är det otrevligt när semesterdagarna bara rasslar förbi! :) Men man får försöka fokusera på att ha trevligt så länge de varar och inte oroa sig för att de ska ta slut - det är vad jag försöker göra, även om det inte alltid lyckas :)

Ha det bra!

Kram

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails