26.8.10

En andningspaus i tillvaron

Den senaste veckan har varit en riktigt tuff jobbvecka. I måndags var det upprop för eleverna och sen dess har det knappt varit en lugn minut. I våras bytte vi lokal för högstadiet och det är fortfarande en hel del saker som inte är i ordning efter det. Vi fick lov att prioritera att göra i ordning klassrummen tills eleverna började och låta andra saker vara tills vidare. Förutom att ta hand om en viss rörighet är det läromedelsbeställningar, kopiering av diagnoser, planering av en liten klassresa etc. etc. att ta tag i - utöver att jag håller på att sätta mig in i mitt arbete som rektor för förskolan.

Det känns som att tiden aldrig räcker till och att det hela tiden ramlar in nya saker att göra. Jag har jobbat sent alla dagar hittills i veckan och eftersom jag är lärare så har jag inte ens glädjen av övertid. Man kan lugnt säga att det är en aning överväldigande och tungt just nu, men jag hoppas att det kommer att lugna ner sig om några veckor så att man får komma upp till ytan och hämta luft. Även om det här låter lite negativt så tycker jag vanligtvis att mitt jobb är roligt, men ibland måste man bara få klaga av sig lite, eller hur?

En liten ljusglimt inträffade för några morgnar sen när jag stressade runt med alla morgonbestyr. Plötsligt fick jag syn på en luftballong som sakta seglade fram över himlen och jag blev stående mitt i allt och bara tittade på den. Sen sprang jag förstås efter kameran för att fånga den på bild också. I ett läge som detta önskar man förstås att man äger ett teleobjektiv men jag tyckte att det blev en härlig bild ändå. Den påminner i alla fall mig om att det är bra att stanna av mitt i all stress och njuta en smula.

...

This last week has been really stressful. I've had so much to do at work and I've worked over-time every day, which is really draining. In the middle of all this stress a lovely little moment took place one morning as I was rushing about. I happened to look out of the window and saw a hot air balloon sailing by, very slowly, across the sky. I just stopped all that I was doing and stared at it. After a little while I ran for the camera (of course) and snapped some shots. This photo really reminded me of how important it is to remember to pause and enjoy life in the middle of all the stress.

5 kommentarer:

Karin A sa...

Ja det låter onekligen stressig och jobbigt men jag antar att det lugnar ner sig något när terminen är på gång på allvar. Jag jobbar inte i skolan men har vi vår mest intensiva period även på mitt jobb, så jag vet precis hur det är att jobba sent alla kväll i veckan men har turen att kunna ta ut det i flex. :)

Härlig bild och vad ovanligt med en luftballong på morgonkvisten. Hoppas du får en lugn och avkopplande helg!

Kram Karin

Gruvfruns blogg sa...

Hur man har det i livet bestäms av inte av hur man har det utan hur man tar det / Kram Ma

Moa sa...

Karin: Tack för peppen Karin! Ja, visst var det ovanligt, jag blev verkligen förvånad!

Kram

Mamma: Mycket sant, även om det kan vara svårt att komma ihåg det ibland :) Kram

shanon sa...

I love this! =) I hadn't seen it before, so I'm glad to know that while I read it, you are no longer as stressed. And from the thumbnail to this post (the ones that show up at the end of other posts) it looked like the balloon was a heart. =)

Moa sa...

Thanks Shanon. When I read the blogpost I got a flashback to how it felt and it wasn't a good feeling. I'm glad that's not me anymore! How great that it looked like a heart :) I actually like this photo a lot, I lonly wish that I would have had a lens that enabled me to zoom in more but at least the hot air balloon was visible :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails