4.8.11

Vintage camera love II

Igår gjorde pappa och Karin ett litet stopp på sin semester här i Umeå och lämnade av en låda med gamla grejer till oss. I lådan fanns bland annat två helt underbara vintagekameror som pappa hade hittat i någon kartong. Han visste faktiskt inte exakt var de kom ifrån men han trodde att de kan ha tillhört min morfar. Den ena är en analog kamera av märket Voigtländer, jag vet inte så mycket mer om den än att det står 1756-1956 på kartongen den låg i. Det fanns även en ljusmätare som verkar fungera utmärkt. Jag ska försöka utreda om kameran fungerar och prova den.

Jag tycker att den är så otroligt snygg!


Jag hade gjort en fotokarta till Martins nya körkort och då den låg på köksbordet där jag fotade så fick den vara med som foto-aktig rekvisita.



Det här är något annat än dagens mer plastiga objektiv!

Den andra kameran är en Polaroid 600 som faktiskt verkar fungera. Jag upptäckte när jag undersökte den lite att batteriet verkar sitta i filmkasetten, vilket ju var lite spännande. De polaroidfilmer som följde med var tyvärr för gamla för att kunna framkallas så jag måste försöka hitta ny film. Jag har hört tidigare att fotofolk beklagat sig över hur dyrt Polaroid-film är. Jag trodde att det kanske kunde röra sig om 70-100 kronor för en film, men om man köper den på svenska sidor så verkar den kosta från 249 kr för 8 bilder, vilket ju är alldeles hutlöst. Om någon känner till något om endera kameramodell får ni gärna berätta!

...

My dad and his wife passed through our town yesterday and they brought a box with them. The box contained two vintage cameras that he had found in a storage room at home, he didn't know exactly where they came from but probably from my grandfather. One of them is an analogue camera from the brand Voigtländer, on the box it says 1756-1956, so I'm guessing it is from 1956. I'm really hoping the camera works so I can try shooting with it!

The other camera is a Polaroid 600 which actually seems to work. I fiddled around with it and discovered that the battery is actually at the bottom of the film which I found a bit funny. The film that came with it was unfortunately too old to develop so I guess I'll have to buy some new. I've read about photo people complaining about the price of Polaroid film and I guessed it might cost something like $10 for a package but at the Swedish photo webshops it costs from $40 and upward, which I think is crazy. If anyone knows anything about either of the cameras, please fell free to tell me!

4 kommentarer:

Karin A sa...

Åh vilka underbara kameror och så fint fotade. :) Härlig vintagekänsla. Ja det är dyrt med film och framkallning. Jag har köpt film från The impossible project. Det är dyrt och när jag köpte var den tyvärr inte så bra...men jag har hört att den är bättre nu.

Lycka till!
Kram Karin

Moa sa...

Tack! Ja visst är de härliga!

Så trist att de inte ens kändes bra trots att de är så otroligt dyra... Jag kommer säkert inte att kunna hålla mig från att prova någon gång i alla fall :)

Kram

Mikaela sa...

Ja batteriet sitter i själva kasetten på polaroider, men det är dyrt. Synd tycker jag, för det blir ju så fint.

Moa sa...

Ja, det känns ju riktigt trist att det kostar så mycket. Då unnar man sig ju inte att fota speciellt mycket med den - varje bild känns så dyr...

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails