4.9.11

En hjärtlig mössa II

I veckan blev jag äntligen klar med mössan jag jobbat på den senaste månaden. Slutresultatet blev bra men jag har verkligen varit otroligt less på stickprojektet. Eftersom garnet är riktigt tunt och stickorna likaså så bygger den så lite per varv, det har dessutom varit många otroligt pilliga maskor som tar tid att sticka.

När jag hade stickat klart mössan och provade den så blev jag lite nervös, eftersom den satt rätt tight och inte alls så pösigt som den skulle - jag tyckte heller inte att den var nog lång. Det är därför det är så viktigt att man blockar sina stickprojekt när de är färdiga, dvs blöter upp dem ett tag i ljummet vatten, rullar in dem i en handduk och trampar ut fukt och slutligen formar dem. Vanliga mössor lägger jag bara till på en handduk för att forma dem, men här drog jag ut den på längden och trädde sen upp den på en tallrik för att få till den pösiga formen. Blockningen gör att mössan blir mjukare och får slätare yta, så det är bra att göra det även om man gillar formen sen tidigare.


Bilden här ovan är tagen med iphone-kameran, därav den sämre kvaliteten. Jag ville bara visa hur den ser ut bakifrån och jag har inte nog långa armar för att hålla min systemkamera bakom huvudet... :)


...

I'm finally finished with my latest hat project! It's taken over a month and I've been really sick of it, but now it's done and just in time for fall as well!

6 kommentarer:

Linnea sa...

snyggt! Är du lika duktig på stickesockar?

Moa sa...

Tack! :) Jag har faktiskt aldrig provat att sticka sockar men det är helt klart ett projekt för framtiden, jag tror inte att det är speciellt svårt alls :)

Linnea sa...

Sture kan önska sig ett par sockar då han fyller två :)

Moa sa...

Ah, bra att veta! :)

Georgianna sa...

LOVE this color, Moa! I'm so impressed with your projects. :) xo – g

Moa sa...

Thanks a lot Georgianna! :) xo

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails