12.10.09

Det går framåt med skänken!

Ikväll har vi varit och målat lite till på skänken, nu är det faktiskt bara ett varv kvar! Det kunde man aldrig tro för en vecka sen, jag var säker på att vi inte skulle få hem den förrän till jul. Här kommer några gamla och nya bilder på arbetet, tagna med mobilkameran så det är lite halvdan kvalitet.

Detta var för snart en månad sen, när vi slipade och spacklade första varvet. Det är så lagom kul att försöka komma åt i alla vinklar och vrår av lådorna.

Så här såg den ut när vi hade börjat spackla lite grann, fast jag tror att det mesta vita inne i skänken var kvarbliven färg som inte gick bort. Av någon anledning så är alla yttersidor fina i träet och alla innersidor mörkbruna. Jag vet inte vad det kan bero på, det har ju varit färg överallt. Kanske det har något med fukt att göra?

Första varvet med linoljegrundfärgen, här är den fortfarande blöt och ser mer täckande ut än den blir i torrt tillstånd. Det ser helt enkelt rätt risigt ut efter första varvet och jag hade inte så stora förhoppningar om att det skulle bli fint...

...men idag målade jag varv nummer två som var med en helt annan typ av linoljefärg och genast ser det mycket finare ut! Nu är det bara kvar det avslutande varvet och då kommer det att bli ännu finare, hoppas jag åtminstone.

Här är en liten bild på de söta lådorna också. I en av lådorna måste den forna ägaren ha tappat ut en halv flaska parfym för när vi värmde med värmepistolen så luktade det enormt mycket tantparfym. När jag sen slipade så kom lukten fram igen. Förhoppningsvis känns inte lukten när den sen kommer hem till oss. Nu ska vi låta den få torka i några dagar och sen är det dags för det sista varvet - jag längtar!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser jättefint ut,ni har jobbat bra.Roligt att färgen kommer till användning jag har även 2l.grå färg om nån är intresserad.
Karin

Moa sa...

Tack! Ja, det känns jättebra nu när den börjar se lite mer klar ut. Ska bli så roligt att se hur slutresultatet blir!

malin sa...

ni får bara se till att låta bli att blåsa med hårtorken i den lådan.. :p

Moa sa...

Haha, exakt! Eller också kan vi spilla ut lite egen parfym som luktar gott för att täcka över tantparfymen - det tror jag blir ännu bättre :P

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails