8.11.10

Hermione hearts Ron

Jag måste bara lite stolt få visa upp det senaste resultatet av min stick-mani. Det har blivit tre mössor hittills, men detta är den enda som har ett lite mer avancerat mönster (även om den inte alls var svår att sticka). Mössan heter Hermione hearts Ron eftersom hon som konstruerade mönstret utgick från mössan som Hermione har på sig i 6:e Harry Potter-filmen.

Jag ställer mig dock lite frågande till hur vissa människor gillar att ha sina mössor. Jag la först till en extra flät-rad eftersom den såg lite kort ut, trots detta räckte den bara till mitten på öronen när den var klar. Efter att ha tagit upp toppen och lagt till ytterligare två flät-rader så blev den perfekt. Det kan inte vara någon som bor i den kalla norden som skapat mönstret, så mycket står klart!

Efter alla mössor tänkte jag nu fokusera mig på lite annat. Planen är att jag ska försöka mig på att sticka en sjal i spetsgarn, vilket känns både skrämmande och roligt. Som tur är så har jag en syster som är mycket talangfull när det gäller svåra mönster så jag har någon att fråga om det skulle köra ihop sig.

...

I just had to share my latest knitting-project with you. I have knitted three hats so far but this is the only one with a more advanced pattern even if it wasn't difficult to knit at all. The pattern is called Hermione hearts Ron, since the woman who made the pattern used the hat Hermione wears in the 6th Harry Potter movie as a model.

After all the hats I plan to focus on some other knitting projects. The plan is to try and knit a shawl in a laceweight yarn. It feels both frightening and fun, luckily my sister is a really good knitter so I have someone to ask if muck things up.

6 kommentarer:

shanon sa...

Wow you are so good! =) The title of this post is also very intriguing, I have to say. ; )
I think I've said this before, but I love that scarf!

Moa sa...

Oh, thanks a lot Shanon! :) Haha, I love the name of the hat, I think it's so cute :)

I'm glad you like my scarf. I love it too, I found it at H&M last year and I just swooned :)

Karin A sa...

Åh vilken underbart söt mössa. Den väcker verkligen mina ha-begär. Dessvärre räcker nog inte mina kunskaper till för att sticka en sådan men jag blir nyfiken och ska kika in på sidan du länkar till. Ler när du skriver om att mössan inte passar för vårt nordliga klimat...det stämmer nog. De senaste dagarna har det varit rysligt kallt. På med mössa med andra ord!

Ha det gott!
Kram Karin

Elina sa...

Hej! Jag undrade först om mina ögon inte var riktigt som de ska, för jag tyckte det var två likadana foton på dig... =) Men det är ju såklart olika mössor! Och jag håller med Shanon, din scarf är finfin (på båda bilderna)...
Va kul att den till slut är klar efter alla vändor, och att du är nöjd med slutresultatet! Den är mycket fin, och som sagt, alla extra flätor behövs nog...
Stor kram, hoppas veckan har börjat bra!

Linnea sa...

Snyggt! Du skulle kunna sälja på hemslöjdsmarknader :)

Moa sa...

Karin: Åh, tack! Kika in mönstersidan och så finns det en superbra sida som förklarar alla förkortningar och där det även finns små videoklipp på hur man gör många av sakerna: http://www.knittinghelp.com/videos/knitting-glossary

Man kan även söka på youtube, där finns det massor av bra videor. Ha det bra du med! Kram

Elina: Haha, ja de är lite lika faktiskt. Samma jacka, samma glasögon, samma sjal och samma Moa. Men inte samma mössa :) Ja, det känns mycket bra att jag tog tag i att sticka om toppen, annars hade det ju varit helt bortkastat. Inte kul att gå med förfrusna öron hela vintern :) Hoppas din vecka blir bra! Kram

Linnea: Tack så mycket! Haha, ja det kanske vore något :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails