13.4.11

Världens godaste chokladkakor!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett recept på riktigt goda chokladkakor. Om man lyckas med dem så får man kakor som nästan blir lite knäckigt sega i mitten, vilket jag gillar skarpt. De är speciellt goda om man förvarar dem i frysen och plockar fram dem lagom tills de ska ätas. Eftersom jag fick receptet av min fina vän Miriam så döper jag dem efter henne också.

Miriams chokladsnittar

2 längder

100 g smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Rör rumstempererat smör samt socker och sirap smidigt med degkrokar. Blanda torrvarorna för sig och rör ner. Dela i två delar och platta ut till två längder direkt på plåten, de ska vara ca 1,5 cm höga. Dra med en gaffel längs mitten av längden för en "räffla" (valfritt). Grädda i 175 C i ca 15 minuter, först rinner de ut lite, sen bullar längderna upp sig och när de börjar bli platta igen så är de klara. Skär upp längderna lite på snedden medan de fortfarande är varma.

OBS! Smeten ska vara ganska lös annars blir kakorna torra. När jag gjorde första gången så hände detta och då flöt de inte ut som de skulle, de blev heller inte så sega. Jag brukar baka dubbel sats och andra gången satte jag i 3 dl mjöl i "torra blandningen" och tänkte att jag skulle sätta till resten av mjölet efter behov, men det behövdes inte. Så mitt tips är att man tar det lite lugnt med mjölet och justerar efter hand. Låt heller inte kakorna vara för länge i ugnen, de behöver inte ha blivit helt platta innan man tar ut dem, det är bara ett litet riktmärke. Gå hellre på tiden än på om de är platta eller inte.

...

I included a recipe for some delicious chocolate cookies. I didn't feel like translating it right now, but I can do it later if someone wants me to.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm va gott det ser ut! Det ska absolut provas någon dag. Kram

Anonym sa...

verkar enkelt och goda är dom,fick ju smaka på ditt kalas.
Karin J

Karin A sa...

Världens godaste chokladkakor måste onekligen provbakas. Det låter så gott med den sega konsistensen. Fin bild!

Vad roligt med två nya kameror. Jag ser fram emot att få se bilder tagna med dessa...

Kram Karin

Moa sa...

Ensamma mamman: Ja de är riktigt goda och fort går de att baka också :) Kram

Karin J: Och de blev ännu bättre den här gången eftersom de inte blev lika torra! :)

Karin A: Ja, det är riktigt gott när man får till segheten :) Det känns jättespännande med nya kamerorna, jag har inte hunnit testa igenom dem ordentligt än men jag tar lite i taget :) Kram

Anita sa...

Vilket bra recept! Och utifrån din beskrivning låter det som den typ av kakor jag verkligen gillar :)
Skall bakas när tillfälle ges...

Tänkte förresten ordentligt mycket på dig häromdagen; jag skulle förbereda mig för en genomgång i papper och använde då mycket av det bra material som du grävt fram när du var kandidat hos mig/oss!
Det blev en Powerpoint till av det :)

Moa sa...

Ja, det är riktigt bra faktiskt!

Åh, så roligt! Det var längesen det :) Kul att det gick att använda något av det :)

Georgianna sa...

Hmm, I really DON'T need a cookie recipe right now. :) But I seriously love that mug! It must be Greengate or Pip studio? Have a super weekend, Moa! xoxo

Moa sa...

Haha, I know - chocolate cookies are dangerous! ;) Yes, the mug is Greengate, I love that brand! Have a great weekend yourself! xoxo

Therése sa...

Underbart härliga recept du har på din blogg:) Blir baksugen direkt :)

Moa sa...

Tack så mycket! :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails