26.8.08

Åkerbärsplockare

Igår fick jag och Martin för oss att vi skulle vara lite duktiga och plocka mer bär. Han hade koll på ett ställe med åkerbär, och såna är ju helt underbart goda. Beväpnade med stövlar, oömma kläder och tomma yoghurthinkar tog vi bilen och åkte iväg. Väl på plats insåg vi att det inte var så lätt att hitta till själva bären eftersom det var så mycket annan växtlighet i diket. Det var tonvis med vasst gräs, buskar och ogräs så åkerbärsplantorna syntes knappt. Varje hittat bär var en triumf och efter ungefär tio minuter insåg vi att lönen inte riktigt var värd mödan.

Alltså vände vi tillbaka till bilen och skrattade åt att vi sammanlagt hade hittat ungefär tolv bär. Vi åt upp dem på vägen till bilen och när vi sen kom hem så hade vi åkt bil i 30 minuter och plockat bär i 10. En mycket värd utflykt alltså, fast ibland kan det vara de där misslyckade expeditionerna som ger en lite extra humoristisk krydda till vardagen.

3 kommentarer:

Arne sa...

Jag såg framför mej att få äta åkerbärsglass hemma hos er men jag insåg snabbt när jag läste vidare att det inte skulle hända.

Anonym sa...

Mycket förvånad!!!! Längtar efter fler inlägg...kanske vila lite mellan skogsvandringar och bärplock? Ha det så jättetrevligt i helgen... /Ma

Moa sa...

pappa: hehe, nej det blir nog inget av med det :)

mamma: hm, ja, det kanske vore något...

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails