5.7.09

Blommande lilja och envisa pionknoppar


Vi köpte en lilja i kruka som present för någon vecka sen och råkade i packprocessen bryta av en av knopparna. Jag satte den i ett glas med vatten när vi kom hem och efter några dagar slog den ut och blev så här fin.

Däremot är jag mycket bitter över att de mörklila pionerna jag köpte för en vecka sen fortfarande inte har slagit ut, det är bara en massa knoppar än. Jag misstänker att de inte har nog näring för att orka blomma ut, men jag vet inte vad man kan göra för att åtgärda problemet. Här om dagen provade jag att snitta isär dem så att det blev fler enskilda blommor, i hopp om att det då skulle vara mindre jobbigt för dem att slå ut, men hittills har det inte gett några resultat. Martin tycker jag ska ge upp och sluta köpa pioner eftersom de verkar vara så svåra, men de är ju mina favoriter så det känns lite hårt. Vi får se vad som händer.

2 kommentarer:

MayaLee sa...

Fin bild!
Jag har precis fotat en pion som jag hämtat in från trädgården. Men den var full med myror så jag fotade den snabbt och sen ut med den igen!
Pioner är ju så härligt överdådiga!

Moa sa...

Tack!

Haha, ja så kan det vara med trädgårdsblommor. Jag plockade in ängsblommor en gång när jag var yngre och sen kryllade det av bladlöss på hela bordet :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails