9.8.09

Några shoppingfynd

I fredags kväll kom vi hem från vår lilla bröllopsresa till Stockholm. Vi har haft det riktigt bra med strålande väder, shopping, mys och en båtutflykt. Så här i efterhand hade det kanske varit bättre att boka in sig på ett spa i några dagar efter ett bröllop än att vara i ett hektiskt shoppingmecka, men vi har haft det väldigt bra även om vi har varit otroligt trötta.

Vi har i alla fall tagit många pauser på caféer och ätit riktigt gott och bara njutit av tillvaron. Men när man väl är i Stockholm finns det förstås många affärer som det kliar i fingrarna efter att besöka. Jag tänkte presentera ett litet urval av allt fint vi hittade.

Ett litet urplock av bra fynd från Bookbinder's Design, Panduro och Granit. Jag älskar pysselsaker och det var kul att få botanisera på affärer med riktigt bra utbud. Nu ska jag bara köpa några nya stämpeldynor i olika färger också...

Butiken Svenskt tenn är en jag har läst om i flera år men aldrig kommit mig till, inte ens när jag bodde i Södertälje. Denna gång var det dock äntligen dags och det blev lite lyxig shoppig.

Jag har länge velat ha soffkuddar i det fina elefanttyget och även Martin föll för dess charm. Eftersom priset på detta tyg är 750 kr/m så köper man helst inte en alltför lång bit. Butiksbiträdet tipsade dock om att man kunde göra baksidan med enfärgat svart linnetyg så blir mönstertyget dubbelt så drygt. Nu gäller det bara att ha tungan rätt i mun när det väl är dags att sy, så att inget går snett. Det blev även en underbart söt bricka med samma mönster, fast i röd-vitt.

Vi gick förbi en Design House Stockholm-butik och där råkade det vara rea på serien Haga som jag också spanat in i flera år. Martin tyckte också den var fin och det slutade med att vi köpte en uppsättning muggar. Det kändes riktigt bra, för vi har tänkt att vi vill rensa ut lite udda muggar och ha en serie.

Precis efter muggfyndet kom vi till Marimekko-butiken vid Norrmalms torg och där var det rea på lite tyger. Vi hittade en bit av detta fina tyg för en ringa hundring och det blir nog perfekt att spänna upp på en träram och ha på väggen.

Bilden på muggen lånade jag härifrån.

4 kommentarer:

Linda sa...

härligt med lite nya snygga detaljer till hemmet! :)

Moa sa...

Ja, det är kul att få förnya sig lite och piffa upp hemma :)

shanon sa...

All your little finds look like treasures. =) My translator is not doing a very good job tonight, so I'm not sure what you've actually written, but it all looks like fun! Especially that cup and the fabric. =)

Moa sa...

Thanks! I'm really happy about all our finds... just lots of fabric, paper goods, rubber stamps etc. It's so fun to shop at stores that can't be found in your hometown!

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails