5.4.10

Vitrinskåp i förvandling

Här kommer några mobilbilder på vitrinskåpet som vi hittade på Blocket för några veckor sen. Planen är att måla det vitt för att få en mer lantlig stil. I lördags spacklade jag alla delar och idag har det putsats och grundmålats i timtal. Saker och ting har ju en förmåga att ta bra mycket längre än man tror, jag lockade Martin med att det nog bara skulle ta knappt två timmar att putsa spacklet på skåpet, samt maskera rutorna och måla men i slutänden tog det nog snarare 5-6 timmar. Tur att man inte vet sånt i förväg! Tur också att vi håller till hemma hos familjen Staffan och att de var så snälla och servade oss med fika och supergoda våfflor till middag!

Det tog flera timmar för Martin att sätta maskeringstejp runt alla spröjsar. Det var ju massor på dörrarna också, som låg uppställda på rad för målning och inte syns på bilden.

Så här såg skåpet ut när vi köpte det, minus spackel förstås. Det är ett sånt där typiskt 90-talsskåp som praktiskt taget alla hade under en period. Det jag gillar är att det är raka sidor, vanligen var ju de skåpen bredare i bakstycket och hade vinklade sidoväggar. Det blir en sån enorm skillnad efter lite vitfärg, jag ser verkligen fram emot att se hur det blir när det är helt klart!

...

I thought I'd show you some cellphone photos of the glass cabinet that we bought a couple of weeks ago after finding it on a buy/sell site. It's made out of pine wood, which is very common in Sweden since we have so many pines here. We've painted the first coat of white and it already looks so much better. The cabinet also has doors, shelves and drawers which you can't see in these photos. I'm really looking forward to seeing how it will turn out when it's completely done!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen, vilket snyggt skåp! Vitmålat passar det er lantliga stil perfekt. Lycka till med målningen!

Kram Anna

Moa sa...

Åh, tack så mycket Anna! Kramar!

shanon sa...

This is going to look gorgeous! Great find1

Moa sa...

Thanks a lot Shanon! :)

Karin A sa...

Åh man kan redan se hur fint det kommer att bli! :) Mycket bättre med vitt än furu. Ha det gott!

Kram Karin

Moa sa...

Tack så mycket Karin! Hehe, ja jag är inte så förtjust i "fulfuru" som Simon & Thomas säger :) Kram

Gårdsromantik sa...

Wow - vilken skillnad!
Kommer att bli så fint!

Kram Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

Moa sa...

Ja, visst är det skillnad! :) Tack så mycket! Kram

seesaw designs sa...

it's looking better already - can't wait to see the finished result.

Moa sa...

Oh, thanks you so much! :)

Georgianna sa...

Hey! That's a fabulous cabinet!! I love it white, too. Great job! I could use a few of those. Have a lovely weekend, Moa. xo – g

Moa sa...

Thanks a lot Georgianna! It's even more pretty now that it's got two more coats of paint :)

Maria sa...

Nej men vad kul! Vi har precis varit i jakten efter ett skåp på blocket som vi målat vitt. Ett av alternativen vi letade efter var ett sådant furuskåp med RAKA sidor som du skriver. Det dök aldrig upp här i våra krokar, men däremot ett ikeaskåp som utgått sedan länge. Och det blir så fint när det blir vitt!!! =)

Moa sa...

Vilket sammanträffande :) Kul att ni hittade ett bra skåp! Visst ser alla gamla skåp så mycket snyggare ut när de blir vita?! :)

Anonym sa...

Säg till då du vill sälja det!
Har gjort likadant med två likadana skåp från em men jag behöver ett till!
Mvh
Ullis Övik

Anonym sa...

Hej Ullis!
Vi har tyvärr redan sålt det då det inte rymdes i lägenheten vi flyttade till för snart två år sedan. Hoppas att du hittar ett annat!
Hälsningar
Moa

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails