28.3.09

Teparty med stil

En trevlig sak man kan ägna sig åt ibland är att titta runt på Martha Stewarts hemsidor. Där finns det mesta man kan tänka sig inom matlagning, städning, festplanering, pyssel, bröllopsplanering etc. Här tipsar hon om hur man kan ha något så fantastiskt som ett bridal shower te-party, alltså en slags möhippa med te-party-tema. Allt är ljuvligt vackert förstås, men ambitionsnivån ligger på en smått astronomisk nivå tyvärr. Men se och njut!

Alla gäster tar med sig en antik tekopp med fat, så att bruden får en bordsdukning hon aldrig kunnat drömma om (enligt Martha).

Inbjudningarna är tepåsar med en dragspelsvikt lapp i ett rosa kuvert.

Party favors är populärt i USA, det är en slags presenter till gästerna. Här japanskt grönt te, omgivet av någon slags franska löv i en träask som i sin tur är inslagen i rosa papper och snöre, samt dekorerat med antika vaxade löv. Puh, vackert men kanske något avancerat.

Ytterligare party-favors i form av små blombuketter som man placerar i speciella blom-plasthållare, som fylls med vatten.

Egengjorda tepåsar där man köper löst te och fyller i tepåsar (som tydligen går att köpa på teaffären), sen klipper man kanten med en scalloping scissor (alltså en sax som klipper molnkanter), knyter med bakers twine (det randiga snöret som är så populärt numer) och fäster ett personligt meddelande.

Man kan också ha kakbuffé med små papperspåsar där gästerna får plocka med sig kakor hem.

Dekorationer i form av blommor i gamla plåtburkar.

För en feminin touch kan man tillverka blomgirlander och dekorera med.

Bilder från Martha Stewart Weddings

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen!
Är det här en sorts vink till dina vänner inför stundande sommar ? =)
Kram Johanna

Moa sa...

Haha, ingen press :) Nej, jag tyckte mest att det var så fantastiskt överdådigt...

Kram!

Emma - inredning och annat kul sa...

Ska ha teparty nu på söndag. Tack för tipsen. Men har du någe bra tips på marmelad?

Moa sa...

Åh, det låter mysigt :)

Mjae, jag är ingen stor marmeladkokare, även om jag gillar marmelad. Men jag har hört att det ska finnas bra recept på Dansukkers hemsida (du vet sockertillverkaren), så testa där :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails