9.3.09

Underbara fotofynd!

I helgen när vi var i Luleå fick jag tag på något jag länge velat titta i, nämligen mormor och morfars gamla fotoalbum. Min käre morfar var nämligen hobbyfotograf och tog massor av snygga svartvita bilder. Jag passade på att scanna in en massa bilder, så får det kanske bli till en fotobok så småningom. Här är i alla fall ett snyggt axplock på bilder tagna i slutet av 1950-talet.

Morfar till vänster och som jag har tolkat albumen så är det hans pappa till höger. Jag upptäckte att morfar ofta bar en svart basker på den tiden, mycket stilfullt tycker jag.

Mormor dricker kaffe vid spisen. Den här bilden är helt obetalbart husmors-chic tycker jag.

Morfar och oidentifierad herre. Det är inte klokt så snyggt allt blir bara för att bilden är svartvit och tagen för femtio år sen.

Mormor i husmorstagen igen. Jag vet att jag inte putsar fönster så här tjusigt i alla fall.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Välkomna hem M&M! Så underbart vackra foton. Hoppas på att du lägger ut fler framöver. Kan det vara så att du är litet lik din mormor? Fotona på henne i vardagssituationer är fantastiska!
Kramar Anna

Moa sa...

Ja, men visst är de ljuvliga! Jag är helt begeistrad över mitt fynd... Jag kan nog vara lite lik henne, mamma och ännu mer min moster är dock verkligen lika henne :)

Kramar!

Marit sa...

Wow vilka snygga bilder!!! Sån stämning och så skirt och vackert! Lyckost dig som har en så duktig fotograf i släkten:)

Moa sa...

Tack! Jag är riktigt lycklig över det :)

Linnéa sa...

Jag älskar gamla släktbilder. Frossade själv i vackra foton från min mormor och morfar. Skulle också vilja scanna in fler och göra en fotobok. En av de bilderna jag hittade på min mormor är denna: http://bloggnea.blogspot.com/2007/09/nr-hemlngtan-vxer-sig-stark.html

kram linnéa

Moa sa...

Ja, visst är det härligt med släktbilder. Bilden på din mormor var superfin!

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails