2.6.09

Enkel bildbehandling

Förresten så har jag testat ett nytt program för att redigera bilder. Vi har lite strul just nu med den stationära datorn och för att kunna komma åt att redigera bilder i Photoshop måste jag först ladda över bilderna via minneskortet till den bärbara datorn och sen lägga över dem på ett USB-minne, för att därefter kunna ladda in dem i den stationära datorn. Det orkar jag inte göra hela tiden, så istället upptäckte gratisprogrammet Picnik som man använder via deras hemsida.

Här ser ni ett exempel på vad jag åstadkom genom att trycka auto-fix och därefter mixtra en gnutta med exponeringen. Det är inte alltid auto-fix fungerar så bra, men det är lätt att testa vad man tycker ser bra ut innan man väljer det, så att säga.

Programmet fungerar alldeles utmärkt om man snabbt vill göra lite små förbättringar på bilderna. Photoshop är ju såklart mycket roligare och bättre, men detta duger alldeles utmärkt också. Vill man dessutom betala några hundralappar om året så får man en hel massa specialeffekter också, samt möjligheter att göra collage och dylikt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tackar för tipset :)

Moa sa...

Varsågod :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails