16.2.10

Lite boktips


Jag tänkte dela med mig lite av de böcker jag läst den senaste tiden. Jag har alltid älskat att läsa böcker, men de senaste åren har jag inte orkat/hunnit/varit sugen på att läsa speciellt mycket, det har liksom varit för mycket med studielitteratur, kärlek och att börja på ett nytt jobb. Den senaste tiden har jag dock kommit igång lite igen och här är några böcker som jag läst helt eller delvis (ja, jag kan ha den ovanan att jag slutar läsa en bok efter ett tag och sen kanske börjar om igen).

De hemliga rummen av Per Wästberg: Den här boken började jag läsa för några år sen när den kom, men då hade jag bara lånat den på snabblån på biblioteket och hann aldrig klart. Nyligen köpte jag den på superrea på Adlibris och har nu börjat om igen. Jag kan verkligen rekommendera den som delikat läsning. Språket är helt makalöst och författarens beskrivningar av sin barndom på Östermalm är sannerligen charmerande.

Kådisbellan av Roland Schütt: En av böckerna som jag halvläst. Mycket charmerande familjekrönika. Tydligen dras jag till böcker som utspelar sig i svunna tiders Stockholm, för denna gör också det.

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna: En lättsam bok av det mer svulstiga slaget med dramatiska adjektivstaplingar, men icke desto mindre underhållande. Den handlar om en kvinna i Dublin som efter sin mammas bortgång tar över dennas hattaffär.

Guernseys litteratur- och potatisskals-pajssällskap av Mary Ann Shaffer: Mycket trevlig och läsvärd roman i brevform som utspelar sig kring andra världskriget. Den handlar om en Londonförfattare som kommer i kontakt med några människor som driver en bokcirkel på en av kanalöarna.

De osannolika systrarna Mitford av Cecilia Hagen: Fascinerande dokumentärroman om ett gäng systrar i en aristokratisk engelsk familj. De var släkt med Winston Churchill och flera av dem vurmade för Hitler och var hans speciella favoriter. Väldigt intressant läsning som ger en inblick i den engelska aristokratin, för oss som tycker att det är intressant.

The Suspicions of Mr Whicher av Kate Summerscale: En slags dokumentärroman om ett mord som skakade hela England någon gång under mitten av 1800-talet. Något seg ibland, men den ger väldigt intressanta inblickar i det viktorianska samhällets tankegångar och i hur detektivyrket uppkommer.

...

Some of the books that I've been reading lately.

5 kommentarer:

shanon sa...

There is something romantic about picturing a girl carrying a stack of books. =) And I love your big letter M. I've wanted to get an S and a B, but I don't run across them often, and then I forget about it...

Karin A sa...

Härliga boktips! :) Mitt läsande har också blivit lidande de senaste åren (jag nästan inte läst någonting under terminerna men desto mer när jag varit ledig) men nu är jag på gång igen. Just nu är det klassiker som gäller för min del. Ska kika närmare på några av de böcker du nämner. Fina bilder också! Så ljusa och fina...

Hm, ska försöka förklara hur du får till bilderna. Först och främst måste du göra om i mallen (bredden på den) så att du får plats med större bilder. Jag börjar som vanligt med att ladda upp bilden (största storlek) och sedan klickar jag upp bilden i ett nytt fönster och skriver in en html-tag för bilden och klistrar in bildens url (man kan inte skriva html-tagar i kommentarerna så tyvärr kan jag inte skriva den jag brukar använda). Då får den sin ursprungliga storlek även i inlägget. Sedan brukar jag dra i bilden så att den får den storlek jag vill ha. Svårt att förklara, hoppas det är till någon hjälp!

Ha en fin kväll!
Kram Karin

Moa sa...

Shanon: Yes, books are romantic indeed... We even have two M:s and a & in between :)

Karin: Tack så mycket! Jag vet inte om jag förstod exakt, men jag får googla html-tag och se vad jag kan hitta :) Tack för tipset i alla fall!

Karin A sa...

Åh så bra att det funkade! :) Ser också att du har lyckats få bilderna klickbara. Jag har svårt för att minnas den koden så jag brukar bara göra img, adressen och taggar.

Perfekt att få se dina fina bilder i lite större format!

Moa sa...

Jag följde instruktionen på den här sidan, då blev det på det viset :)

http://www.stephmodo.com/2009/02/how-to-enlarge-photos-on-blogger-part-3.html

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails