10.3.11

En färgstark apelsin

Den senaste tiden har jag fått upp ögonen för blodapelsiner och äter det nästan varje dag. Jag har alltid haft lite svårt för apelsiner på grund av att de är krångliga att skala, både att få bort det gula skalet och att rensa bort så mycket vitt "innerskal" som möjligt. Nu kör jag dock på en enklare variant, nämligen att skära bort skalet med vår filékniv från Global. Jag gillar ju absolut inte att skära i rått kött, men apelsiner går bra... Sen är de väldigt fotogeniska också med de härliga färgerna.

...

The last couple of weeks I've become very fond of blood oranges and I eat it them almost every day. I've never been an "orange person" before, since I think it's such a bother to peel them properly (I don't want any of the white to be left on the orange). Now I go for an easier peeling method, I use our filet knife from Global. I really dislike cutting raw meat, but oranges are ok... I also think they're very photogenic, the colours are so rich and pretty.

4 kommentarer:

Sofia S sa...

Åh, vad fint! Tänk vad mycket i vardagen som är så vackert! Gillar ditt sätt att foto.
Kram

Moa sa...

Tack så mycket Sofia! Ja, bara man tittar lite extra så kan man hitta mycket fint :) Kram

Karin A sa...

Hihi, jag är likadan. Både vad gäller apelsiner och rått kött. :) Blodapelsinernas tid är nu så det gäller att passa på. Ha en fin vecka!

Kram Karin

Moa sa...

Så kul att jag har mina medsystrar :) Nu blev jag sugen på en apelsin igen :) Kram

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails