8.3.11

Somrig bukett och en efterlysning

Jag tyckte att det här var ett så vackert foto. Även om jag redan är gift så gillar jag att titta på bilder från bröllop, det finns så många vackra detaljer att inspireras av. Här är jag speciellt förtjust i buketten som är sådär härligt överdådig. Dessutom så tänkte jag slänga ut en efterlysning: är det någon som vet vad de aprikosa blommorna är för sort? De rosa ser ju ut som typiska pioner, men är de aprikosa också pioner? Bildens titel antyder att det finns ranunkler med i buketten, men jag tycker inte att de aprikosa ser ut som ranunkler brukar se ut, så det borde inte vara det heller. Det är bara så retfullt när man gillar en blomma men inte vet vad den heter.

...

I just loved this photo. Even though I'm already married I like looking at wedding photos, there are always so many pretty details to be inspired by. Here I'm especially taken in by the bouquet, which is so delightfully luxurious. I also wanted to ask if anyone knows what kind of flower the apricot ones are? The pink ones look like typical peonies, but are the apricot ones also peonies? The title of the photo suggests that there are some ranunculus in the photo, but I don't think the apricot flowers look like ranunculus usually look. It's so annoying when you like a flower but just can't figure out what sort it is.

Photo from Portraits by Lucinda, via The Sweetest Occasion.

5 kommentarer:

Anita sa...

Jag reagerade också direkt på de aprikosa blommorna, så vackra! Jag är då inte till nån hjälp, vet inte vad det kan vara.

Eva sa...

De aprikosrosa blommorna är rosor. jag är inte helt säker på sorten men det kan vara "Alchemyst" eller någon "Austin" ros. Hur som helst så är det en så kallad quartered ros det ser man på kronbladen inuti. Jag tror knappast att du hittar den här typen av ros hos en blomsterhandlare. Du får leta hos bekanta med trädgård eller kanske ett koloniområde.De rosa är mycket riktigt pioner. Ranunkler är fantastiskt vackra det håller jag med om men de finns inte hos oss under samma säsong som pioner. Ranunkler köper man strax innan och under tulpansäsong.
Ha det bra och hälsningar från Eva

Karin A sa...

Jag håller med Eva - absolut rosor! Inte många som har den storleken och färgen men formen är typisk. Fast det finns aprikosa (helt undrebara) pioner också...

Vilken ljuvlig bild! Älskar bröllopsbilder och inte minst på vackra buketter.

Kram Karin

Georgianna sa...

Hi Moa, I love looking at wedding details, too. This bouquet is perfection!!!! To die for!

The apricot flowers are not ranunculus. I'm pretty sure they are one of the David Austin roses. Possibly this one:

http://www.davidaustinroses.com/english/Showrose.asp?Showr=7511&Theme=CutRose

xo – g

Moa sa...

Åh, tack så mycket för tipsen! Så härligt att få svar genast av er kunniga :) Jag får undersöka om de går att få tag på någonstans i närheten... jag har ju ingen trädgård än att plantera i men det kan absolut vara något för framtiden!

Georgianna: I know, it's so pretty! Thanks for the tip, the consensus seems to be that they're David Austin roses :) Thanks for the link, those flowers look very much alike the ones in the photo :) Take care! xo moa

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails