23.2.09

Besök av brandbilar

Just ja, jag måste berätta om en komisk sak som hände i lördags. Vi skulle se melodifestivalen hos en kompis och dit skulle också min syster och hennes man komma. När de anlände sa de att det hade luktat rök i hela deras trappuppgång. Inte exakt brandrök, men ändå mystiskt bränt. Vi sa åt dem att ringa journumret hos Bostaden och där sa vaktpersonen att de skulle skicka ut någon att kolla på det.

Nu var det bara det att "någon" visade sig vara tre brandbilar och en ambulans. Vid det laget hade vi redan gått dit allihop för att lukta och insett att det inte var brandrök. Alltså kändes det lite pinsamt att det kom en full utryckning för ingenting så att säga. Min syster och svåger stannade kvar för att prata med brandfolket och berättade sen att den otäcka lukten tydligen kom sig av en torrkokning alternativt bränd mat.

Brandmännen hade först gått ett varv och knackat på alla dörrar (samt kallat dit Securitas för att öppna dörrar där ingen svarade) men ingen hade rök hos sig. De tog ett varv till och frågade då mer specifikt om någon hade bränt något. Då kom det fram att en person hade bränt maten för några timmar sen. Denna person omnämndes av brandkåren som "liraren på första våningen" och tydligen hade han två par glasögon på sig samtidigt (det kändes tryggt och stabilt). Nåväl, slutet gott allting gott. All dramatik var avklarad vid 19.30 och vi kunde lugnt se melodifestivalen och fika.

5 kommentarer:

Em sa...

Oj! Men det är ju bra att de kollar. Jag ringde jouren en gång när det var en stökig och bråkig fest här på gården. Då kom två polisbilar + nån socialjour farande! Också lite överraskande sådär.

Arne sa...

Kan förstå att de är lite noga, det var inte länge sedan ett helt hus brann upp på Ålidhem.

Moa sa...

Em: Ja, men visst känns det överraskande. Man tänker alltid att de har så mycket annat att göra...

Pappa: Jo det var så vi tänkte också. När jag och Martin gick hem vid 22 så åkte precis en brandbil därifrån, så jag vet inte om de kom tillbaka och kollade eller om de hade varit där i tre timmar. Men tur att de är noggranna!

Sofia sa...

en som kallas "lirare" som bränner mat och som dessutom har på sig två glasögon samtidigt är ju precis den typ av grannar man vill ha. it feels safe liksom.

Moa sa...

Haha, exakt vad vi sa!

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails