8.2.09

En rapport från ett vintrigt Umeå

De senaste dagarna har det snöat hur mycket som helst. I torsdags fick jag pulsa genom tio cm snö till jobbet och det verkade liksom aldrig ta slut. I fredags när jag kom hem från jobbet tänkte jag vara lite duktig och överraska Martin med att ha skottat vår parkeringsplats. Traktorerna kan ploga bilplatserna om de kommer åt, men eftersom vår bilgranne alltid står där på dagtid så har vår plats varit snöig och full av plogvallar länge nu.

Jag kämpade i tjugo minuter och kände mig alldeles vek i armarna efteråt. Sen pratade jag med Martin medan han körde hem från jobbet och det var kul att höra hur lycklig han lät när han såg den nyplogade bilplatsen. "Ååh, titta Moa, de har skottat vår parkeringsplats. Tjohoo. Traktorn har varit här". Fast han blev ännu gladare när jag sa att det var jag och inte traktorn som har varit framme. Dock blev lyckan kort eftersom det har snöat massor sen dess, så nu måste vi skotta igen. Till råga på allt har jag blivit riktigt förkyld och plågas av halsont, hosta, snuva och allmän matthet. Det vore inte en dag för tidigt om våren kom imorgon, men jag vet att det ska vara kallt och snöigt ett tag till så det är bara att ladda med te, mys och varma kläder. Är det inte härligt att bo i norra Sverige, så säg?

2 kommentarer:

Kjersti sa...

Det har snødd non-stop i Oslo i helgen og. I dag da jeg reiste til jobb fra mine foreldres hus, så var det -23 grader ute. Brrr! Det er kaldt sør-øst i Norge!

Moa sa...

Ja, det är galet hur mycket det har snöat... Oj, -23 det är riktigt kallt! Hoppas du lyckas hålla dig varm :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails