9.5.09

Blommigt på balkongen

Idag har vi haft en duktig vårfixardag. Vi vaknade som vanligt ganska tidigt och runt nio åkte vi iväg till Plantagen och köpte en massa blommor till balkongen och jord till planteringen. Vi svängde också förbi Rusta och köpte en grön matta till golvet, en sån där som ska föreställa gräs fast mer är som en halvläskig heltäckningsmatta. Den får vara en enkel och mycket billig lösning för denna upptagna vår så får vi lägga trall nästa vår. Jag har inte sett mattan in action än, men jag hoppas att det kan ge en mer hemtrevlig känsla till vår balkong. Här kommer några bilder från dagen - tyvärr var det grått, iskallt och rått hela dagen, så det var inte mycket till vårkänsla. Men ändå.

Före: Ödsligt, tomt och grått.


Martin skurade balkongen ren från alger och annat otrevligt och det blev så mycket fräschare efteråt.

Jag å min sida planterade massvis av blommor. Det var riktigt svårt att uppskatta hur mycket blommor vi behövde. I slutänden hade vi köpt väldigt många så jag använde både de två zinkbaljorna vi köpte på IKEA och en massa andra krukor som vi hade i förrådet - plus en gammal pepparkaksburk.

Vi köpte minipenséer i flera olika färger.

Kryddväxter i form av basilika, oregano och persilja.

Och så blomstertobak, plus stjärnögon och tagetes. Tyvärr har jag ingen maffig efterbild på hur hela balkongen ser ut, för det är inte klart än. Dessutom insåg vi att det nog är för kallt för flera (elle alla) av blommorna att stå ute över natten, så just nu är vårt vardagsrum och kök väldigt blomstrande. Men om några veckor kommer en bild på slutresultatet.

8 kommentarer:

Anna sa...

Gott val av plantinköpsställe! Älskar blomstertobaken, kanske måste köpa några till veckan... Även vårt vardagsrum ser ut ut som en vilt blomstande äng just nu!

Moa sa...

Haha, ja, jag minns att du jobbar där nu :)

Blomstertobak är så himla fin, i den här ljusrosa varianten ser det ut som en massa fina rosa balettkjolar tycker jag :)

Anonym sa...

Oj så fint ni har gjort - bara akta kryddorna.... De får bo inne en månad till. /Kram Ma

Moa sa...

Tack! Förhoppningsvis ser det bra ut när allt kommer på plats också... :) Ja, kryddorna får bara vara ute lite på dagarna när det är soligt, sen får de sova inne.

Em sa...

Härligt att fixa balkongen, blir jag också sugen på att göra.

Moa sa...

Ja, det känns riktigt kul :)

Anna sa...

Fina blommor! Den där kakburken känner jag igen, en sån har min mormor... ska försöka övertala henne att ge mig den:)

Moa sa...

Tack! Jag fick min från farmor :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails