16.5.09

Nya rosa gardiner med dalahästar

Idag har jag äntligen kommit mig för att sy nya köksgardiner av tyget vi köpte i Falun.

Det är ett lite speciellt projekt på grund av att fönstret sitter precis bredvid köksskåpet på ena sidan. Det går alltså inte att ha någon vanlig gardinstång, så de förra gardinerna var trädda på en träpinne som fästs med skruvögglor och spikar i fönsterlisten. Det var mycket som skulle klaffa för att det hela skulle bli bra, vilket är ett typiskt dåligt upplägg för mig som inte är sådär väldigt sömnadskunnig. Eller snarare så blir saker och ting sällan som jag tänker att de ska bli.

Jag mätte och tänkte noga innan och ritade till och med upp en ritning med alla mått och sömsmåner angivna. Jag mätte hur bred kanal det behövdes för att få igenom träpinnen och ägnade sen flera timmar åt att mäta, stryka, vika, sy, mäta igen, sticka mig på nålar, stryka, sy etc. När jag gjort klart kanalen testade jag turligt nog om pinnen skulle gå igenom - det gjorde den inte alls! Först kom jag på den briljanta idén att bara vända på steken och göra en bredare kanal nertill - tills jag insåg att mönstret då skulle bli upp och ner. Det slutade med att jag vek ner överkanten en gång till och nu har en dubbel kanal så att säga.

Nåväl, slutresultatet lyckades på något vis bli ganska bra. Jag hade till och med tänkt ut att det vore praktiskt att försöka återanvända de gamla skruvhålen i pinnen, vilket ju var bra eftersom spikarna var anpassade efter dem och jag annars hade varit tvungen att sätta upp nya spikar. Det är som alltid för mig att mina sömnadsprojekt tar fasligt mycket mer tid än jag tänker mig och orsakar mycket mer besvär än man kan ana. Men så länge slutresultatet blir bra så är det ju värt mödan och jag är riktigt nöjd och glad med mina rosa köksgardiner. Välkommen våren!

6 kommentarer:

Em sa...

Vilket fint tyg! Det blev ju jättebra :o)

Moa sa...

Tack så mycket! Jag är nöjd :)

Anonym sa...

VilKA FINA GARDINER - Falun är inte så tokigt.../ Kram Ma

Moa sa...

Tack! Hehe, vilken diskret reklam :) Kram!

Anonym sa...

hej, jag kikar ofta in på din blogg och inspireras till allt fint du visar upp. Kanonfin blogg verkligen!
Jag har också ett sånt litet köksfönster där man får hitta på en annan lösning än gardinstång- ett tips är att ha en expanderbar stång som man klämmer fast. Funkar jätte bra!
kram!

Moa sa...

Åh, tack så jättemycket för beröm och tips! :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails