21.5.09

Hushållssysslor, promenad och barnlek

Här kommer några till bilder från mormor och morfars fotoalbum.

Den här bilden tycker jag är så fin. Mormor sitter på trappan och vem kvinnan är vet jag inte, men hon ser redig och husmoderlig ut.

Mormor värmer mat (i stugan tror jag). Notera raderna av fina Gevalia-burkar på hyllorna. Jag kan också säga att vi har kvar skärbrädan och, tror jag, även grytlapparna i stugan. Den roliga vispen längst till vänster på linan har jag tagit hand om.

Morfar är ute och strövar i Gammelstads kyrkby den 22 mars, 1959. Notera den vackra kameran, här är en bild jag tagit på den.

Mamma och min moster Kerstin på en filt. Kerstin är minstingen och jag gillar verkligen hennes lockiga lugg och den roliga minen.

Den här bilden är nästan min favorit av alla bilder. Det är mamma som sitter och leker med något. Den är så fint komponerad och ljuset i håret ger den ett sådant liv.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag grillar KKOORRRRRV...på spritköket... cancerogener/gram grillad korv = ?

Anonym sa...

Mormor är nog hos sin mamma(din mormorsmor)på ön Tantamanni i Haparanda skärgård. Hon hette Hilja Pekkala och var en rekorderlig fiskarhustru - gift med Herr Pekkala som jag inte minns namnet på men vackert var det (han dog när jag var ca 5 år). Mitt sista minne av honom var att vi var i det nyöppnade shoppingcenteret (Sveriges första galleria -59 od). Vi satt längst ner (utanför H&M) vid fontänen på stenbänkarna som fanns runt omkring vattendammen. Där fanns en groda som sprutade vatten om jag inte minns helt fel... /Ma

Moa sa...

Åh, så spännande! Vi borde prata mer gamla minnen tycker jag :)

Moa sa...

Aha... NU ser jag korven, jag trodde du satt och målade eller något :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails