22.11.09

Några inredningsprojekt

Här kommer några bilder på den senaste tidens heminredningsprojekt som jag (och bitvis Martin) har ägnat oss åt.

Den här stolen köpte jag på Myrorna för några veckor sedan. Då var den brunbetsad och klädd i en ful klädsel. Jag målade den vit, klädde om sitsen och sydde sen ett överdrag.

Jag gjorde lite eftersökningar på nätet och hittade fina stolsitsöverdrag med volanger, men problemet var att de var fel mått för stolen. Istället ägnade jag tre timmar av gårdagen åt att knåpa ihop ett eget. Det var väldigt pilligt och det blev förstås inte perfekt, men jag är ändå mycket nöjd med slutresultatet.

I fredags ägnade jag mig åt att sy en hissgardin till sovrummet. Jag har tittat på olika typer av hissgardiner på nätet men tyckt att det var saftigt att betala 600-900 kr för dem så jag köpte tyg och lite spets och gjorde en egen variant.

Jag såg ett par fina hissgardiner på Hjärtero där den upprullade delen var lite mer draperad så jag försökte åstadkomma något liknande. Det jag insåg i efterhand var att den nog inte alls var sådär lång utan det var mer en kort bit som var fluffigt upprullad. Allt som allt så tyckte jag ändå att det blev bra. Nu har vi verkligen en romantisk och lantlig stil i sovrummet, vilket jag tycker är trevligt.

Slutligen kommer en bild på den mytomspunna skänken, som vi ju räddade från att kastas bort på återvinningen någon gång i början av augusti och som vi har slipat och målat på i drygt tre månader. Det känns som ett mirakel att den faktiskt blev klar och till sist kunde få flytta hem till oss. Den står i vår hall och mitt emot den står den vita stolen. Det är väldigt svårt att fota bra interiörbilder har jag lärt mig och detta är inget undantag. Det ser bättre ut i verkligheten helt enkelt.

Dessutom är vi inte klara med stylingen i hallen. Den gigantiska spegeln ska bort och lite tavlor/foton/en mindre spegel ska upp på väggen. Jag hade också en tanke om att sy en liten duk i det gråvitrutiga tyget från stolsklädseln till skänken, men vi får se hur det blir. Det känns i alla fall riktigt kul att den har blivit färdig och jag är väldigt stolt över allt arbete vi har lagt ner på den.

...

Here are some photos of recent home decorating projects that I have worked with, sometimes aided by Martin. The first is a chair that I bought in a thrift shop and painted white (it was an ugly brown before). I also changed the upholster and sewed a cover for the seating. It was a lot of work and took me about three hours, but I'm happy with the result.

I also made a curtain for the bedroom. I've seen pretty ones in different shops, but they've all been really expensive. Instead I decided to sew my own for about a fourth of that cost and I think they turned out pretty well. The last photo is of the sideboard that we found at the recycling centre where some people were going to throw it away. We asked if we could have it and then we've spent the last three months scraping off the old paint and painting it with fresh new paint. The photo doesn't really show how nice it looks in our hallway, standing on the opposite wall of the chair in the first photo. We're not done with the decorating either, the big mirror isn't supposed to be there and we're going to put up some pictures, photos and another mirror. All in all I'm very happy with how things are turning out here at home.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint det blev,jag tycker stolen blev jättesöt,du har varit jätteduktig som fick ihop sitsen.Jag gillar gardinen också, blir lite sugen på att sy själv.
Kram Karin och Ior

Moa sa...

Tack så mycket Karin! Det känns kul att få slutföra projekten också :) Tack så mycket för att vi fick använda din färg till skänken också!
Kram

Inger LS sa...

Den sistsen blev jättefin - allt blev bra. Stolen är jättesöt med de där banden...

Moa sa...

Tack så mycket! :) Tack för tipset också, det var ditt tips som fick mig att kolla upp sitsarna och banden :)

Jonas sa...

Så fin skänken blev! Har ju bara läst om allt jobb ni lagt ner på den, men det var det ju värt för den passar ju perfekt där... förutom spegeln då. En spegel som jag gärna haft om vi haft hus att ha den i =)

Moa sa...

Tack! Vi är supernöjda med skänken :) Det känns värt allt jobb, även om jag har varit så less på att den aldrig blir klar. Spegeln passar ju inte så bra där, nej. Men vi ska spara den tills vi har en gigantisk hall :)

Nea sa...

Åh, vad du är duktig! önskade att jag också hade tålamod att sitta ned och sy, ser fram emot den dagen. Men är lite för lat för det tror jag. är också ute efter stolsöverdrag till våra köksstolar. En liten hissgardin till köket kanske vore något också, fick lite inspiration av ditt syprojekt!

Moa sa...

Tack vännen! Det är lite meckigt att sy, men samtidigt så är det kul och det är praktiskt när man kan anpassa till sina egna mått etc. Sen blir det ju ofta billigare än att köpa färdiga hissgardiner, i alla fall än just dem jag hittade :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails