6.6.08

Det var VARMT igår

Rådhusparken vid 16.30 på eftermiddagen. Det syns inte ens riktigt hur fullt med glada sommarfirare det var.

Igår var det ju alldeles absurt varmt i Umeå-trakten. Enligt väderkartorna skulle det vara 32 grader och även om det inte var kanske fullt så varmt så var det alldeles tillräckligt medelhavslikt för min smak. Jag passade på att vara ute en hel massa igår. Först satt vi ute på lunchen en stund, sen i en mysig liten park bakom busshållplatsen. På det senare stället var det en femårig pojke (han talade förstås om hur gammal han var) som cyklade runt och pratade med mig och berättade om sitt Batman-plåster samt om alla konster han kunde göra på cykeln.

Väl inne i stan gjorde jag några ärenden, sen köpte jag en smarrig smörgås och en latte på Subway och tog med det till Rådhusparken. Det är en alldeles utomordentligt trevlig park med massor av träd och blommor. Jag hade turen att hitta en ledig bänk och sen satt jag där och njöt ett bra tag. Det kan vara så skönt att bara sitta och tänka och titta på allt som händer. Det är lätt att ta sin tillflykt till mobilsamtal eller iPod, men det är så bra att det bara får vara tyst i huvudet ibland också - så tyst som det nu blir med bilar, barn och bröliga ungdomar i närheten. Som om inte detta vore nog så ringde Elina när jag precis kommit hem och frågade om jag ville komma och äta middag med henne på en filt ute på gräset. Eftersom jag redan hade ätit nöjde jag mig med att dricka iskall fläderblomssaft på en filt med henne, men oj så härligt det var. En helt perfekt dag när det gäller spontana utomhusvistelser alltså.

1 kommentar:

Anonym sa...

Falun var varmast i Europa igår...32,7 grader - de' du!

Vi dog och låg på terassgolvet med bena i högläge och blöta handdukar på skallen... Ska jag verkligen till turkiet i augusti???!!! Är det en bra ide'?

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails