25.1.09

Fina hus och dagens fynd

Idag när vi hade varit på kyrkan skulle vi ta en tur bort till Kvantum. Vi tog vägen via Grubbe och Grisbacka, där det finns så många gudomligt snygga hus att man mest sitter med huvudet klistrat mot rutan och dreglar, nästan i alla fall. Det är Västerbottensgårdar och andra gamla fina trähus så långt ögat når och ett utsnitt av vår konversation i bilen löd ungefär så här:
Moa: Ååååh, vilket fint hus!
Martin: Det sa du förra gången vi åkte här också.
Moa: Jaså, det minns jag inte. Men det är ju fint nu också, hur som helst.
Detta upprepades sen vid alla extra fina hus, för det var ett tag sen vi åkte den vägen sist. Fast eftersom nästan allt är toppenfint så kan det nog mycket väl stämma.

Hur som helst. Medan vi åkte längs vägen såg jag plötsligt en skylt om en gårdsloppis som jag kände att vi borde åka in på. Just därefter kom EM-butiken, som jag också ville titta in på. Efter handlingen på Kvantum lyckades jag övertala Martin om att vi borde kvista förbi de båda ställena, och vilken tur att vi gjorde det!

På loppisen var det ganska urplockat, men vi hittade en liten vit hylla för 20 kronor. Det är ännu oklart exakt var den ska vara, men det kändes ändå som ett bra köp.

När vi hade betalat för hyllan och just skulle gå fick Martin syn på detta nyckelskåp som satt på väggen. Han frågade om det var till salu och först tyckte kvinnan som ägde huset att hon ville lämna det till nästa ägare, men hennes man sa att vi gärna fick köpa det. Vi som har letat efter nyckelskåp på alla affärer och aldrig hittat något bra (förutom ett på Mias lustgård som kostar 1100 kr) hittade nu ett som vi fick för endast 15 riksdaler. Hur bra som helst! Nu ska det bara målas om lite, för den där furuaktiga färgen är lite för gul för min smak.

Slutligen gick vi in på EM-butiken och där fanns det förstår massor av fina saker. Det var mycket som var på rea också och däribland denna tingest. Det är något som kallas en post-list, en vit list med pappersklämmor som man fäster på väggen. På denna kan man sen nypa fast räkningar och annat smått och gott, så att man inte missar något. För endast 49 kronor blev denna praktiska kontors-reda vår. Sammanlagt fick vi tre praktiska saker för under hundra kronor, jag älskar att fynda!

6 kommentarer:

hummmlan sa...

Väldigt fina fynd du gjorde!
Är så nyfiken på dom där husen som du dreglade efter. Dom får du gärna fota någon gång och lägga ut på bloggen! :-)
Jag brukar fota hus när vi är ute och far. Mina nära o kära tycker det är lite jobbigt... -"Måste du ta kort? Tänk om dom är hemma?!"

Moa sa...

Tack vi är så nöjda :)

Ja, jag måste verkligen fota husen... Det är så mysiga trähus! Hehe, känner igen det där, jag fotar också så gärna hus :)

Linnea sa...

har ni inte redan ett nyckelskåp?? Har för mig att martin fått ett i present...

Moa sa...

Nix, inget nyckelskåp här inte :)

Linnea sa...

nähä...då måste jag ha drömt :)

Moa sa...

Ja, det är ju inte så lätt att hålla reda på allt. Men nu har vi ju ett i alla fall :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails