15.4.09

En rundtur i Falun

Vi kom till Falun sent på skärtorsdagen och hann bara fika lite innan vi somnade. På långfredagens morgon vaknade vi tidigt och började göra frukost runt klockan sju. Efter en skön långfrukost följd av lite tv-tittande tog vi en riktig långpromenad i det strålande vädret och gick runt en massa fina områden. Här kommer några glimtar av vad vi såg.

Falun har de roligaste gatunamnen.

Vi gick i ett område som heter Gamla Herrgården, som påminner mycket om Elsborg där mamma och Björn bor. Det är fullt av charmiga röda hus med vita knutar.

Vi gick förbi en silversmed som hade spännande saker i skyltfönstret.

Många dalahästar förstås.

Manne fick sig en uppläxning för att han skällde som en tok efter en annan hund. Notera tungan som sticker ut...

Vårblommorna har börjat slå ut...

Det fanns gott om söta gamla skyltar.

Hela stan var smyckad i gula påskfjädrar.

Ett underbart dalahästtyg i ett skyltfönster. Dagen efter gick Martin och jag på stan och då köpte vi lite av tyget att ha till en köksgardin.

Det finns massor av inredningsbutiker och antikaffärer i Falun. Här är ett skyltfönster med en supersöt pallklädsel. Det där tyget är ju helt underbart tycker jag.

Så, det var en liten rundvandring i Falun. Det är ett perfekt ställe för att strosa runt och titta på vackra gamla hus samt spontant gå in i mysiga affärer.

6 kommentarer:

shanon sa...

Yay! I love when you take your camera on a walk around town. =) You peep in windows, just like me. ; )

Moa sa...

Aww, thanks :) Haha, yes I do :)

Sofia sa...

Det verkar vara så fint i Falun. Jag älskar din kamera (är riktigt avis) och tycker det är underbart när du är i fotofarten.

Moa sa...

Ja, det är riktigt fint där. Fast det finns grå och tråkiga ställen där också, men de blir ju inte fotade av mig :)

Jag är hemskt kär i min kamera också. Jag frågade Martin när vi åkte hem från mamma om han hade packat min kamera, och turligt nog hade han det. Fast han tyckte att jag väl skulle klara mig utan den några veckor... men det är frågan det. :)

Inger LS sa...

Så kul att ni ville komma ner till oss - nu slår syrenerna ut sina blad och äppelträden har just börjat öppna sig. Ikväll är det mulet, vindstilla och 13 grader varmt. Vi har just kommit hem från promenad-premiären i Stångtjärnsskogarna. "Pulkaspåret" var ganska torrt och det tog 2 timmar... tror det är 5,5 km. Trötta!!!

Moa sa...

Det var så trevligt att få hälsa på er! Våren börjar så småningom komma hit också, idag är det 7 grader varmt och molnigt, istället för 2 grader som det varit de senaste veckorna...

Pussa hundarna från oss! Kram

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails