16.4.09

Sommar på balkongen

Just nu drömmer jag om våren och efter besöket i Falun där vårblommorna hade kommit upp längtar jag tills sommaren börjar komma hit. Jag känner mig riktigt inspirerad att göra i ordning vår balkong en smula. Ingen avancerad make-over men ändå något som gör den lite mer mysig.
I måndags när vi var på IKEA köpte vi två exemplar av ovanstående zinkkruka. Den blir perfekt att plantera några kryddväxter och blommor i. Det är ett lagom avancerat projekt för mig som inte har så speciellt gröna fingrar.

En färgglad vaxduk eller vaxduksimpregnerad tygduk kommer också att bli införskaffad. Dessa färgglada exempel kommer från webbutiken Stoff och stil. Men det blir nog en tur till Åhléns först för att se vad de har där.Min briljanta plan som jag kom på igår är att köpa en plastmatta och ha ute på balkongen. Den har ett kallt och otäckt betonggolv som man gärna vill täcka över med något. Så småningom har vi tänkt lägga trall där, men inte just i år. Det här vore en perfekt lösning för att få in färg och mys till ett inte allt för dyrt pris. Den här mattan skulle jag egentligen vilja ha i köket, men vi får väl se om jag kan övertyga min andra hälft.

Den här rosa mattan är också underbar, man blir riktigt glad av att titta på den. Både den turkosblommiga och den här mattan hittade jag på Nylanders mattor, men de finns nog på fler ställen också.

Ett bra budgetalternativ för att ha utomhus där den antagligen blir förstörd efter ett tag är att köpa någon av dessa randiga mattor från Rusta. De kostar bara 199 kr i måtten 70x200, så man kan lätt köpa två och lägga bredvid varandra. Nu gäller det bara att våren vill komma så att mina färgglada planer kan sättas i verket.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Moa! Ser fram emot att få följa projektet balkong. Vi har ingen balkong. Danska Stoff och stil ligger utanför Malmö, så jag och Martin tog tåget dit förra vintern. Det fanns många rullar tyg att välja mellan, även om vi inte köpte något den gången.

Kram Anna

MayaLee sa...

Oj så fina saker du har hittat!
Jag gillar också Stoff och stil, brukar beställa garn och tyg därifrån.
Bilderna från Falun var jättefina!

Ha en trevlig helg!

Moa sa...

Anna: Ja, det känns spännande. Martin är mer inne på att lägga trall redan nu, men vi ser väl om vi hinner med det. Kul med nya ställen att hitta fina tyg på... :) Kram!

MayaLee: Det är så spännande med nya affärer, jag gillar verkligen det blommönstrade vaxdukstyget.

Kul att du gillade bilderna från Falun, har inte orkat redigera bilderna från Sundborn än, men det kommer :) Ha det bra!

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails