26.5.08

Att städa eller inte städa...

Vissa dagar är sådär absurt välfyllda att jag inte riktigt förstår hur det går till. Måndagar är en lång och tröttsam dag för mig redan som det är och eftersom jag sällan kan somna i tid på söndagkvällarna blir det inte direkt bättre. Efter en helg då jag dessutom varit sjuk kände jag mig extra utmattad idag och ville helst bara ligga i soffan och se ett avsnitt av Miss Marple. Men icket. Jag har skjutit upp en rejäl städning alldeles för länge och eftersom det kommer folk hit imorgon kväll (och jag kommer att komma hem sent från jobbet) var jag tvungen att ta mig själv samman efter en kort soffmyspaus och köra igång en hård städregim. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag lyckades skaka liv i mig själv, men det var väl det där med pressen av besök, det är ju alltid effektivt.

Det finns ju dock sätt att göra städningen trevligare, exempelvis att prata med en kär vän medan man diskar. Jag imponerade också på henne när jag sa "nej nu ska jag nog ta och dammsuga och städa badrummet" någonstans vid 21-tiden, hon hade tänkt att jag skulle säga att jag skulle göra en kanna te eller något (vilket hade varit mer likt mig förstås). Men nu är det rent och fint här och mitt hem är guest approved. Nu gäller det bara att kunna varva ner och somna i tid, för imorgon blir det en otroligt lång men förhoppningsvis rolig dag på Lycksele djurpark tillsammans med alla elever.

2 kommentarer:

Arne sa...

Bra, det behövs en rejäl städning här oxå. Jag skall spara på det tills du kommer så att du inte går miste om det roliga.

Moa sa...

Jag kan ödmjukt tänka mig att överlåta allt det roliga till dig :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails