11.2.08

Avskaffa byråkratin!!

Jag har just ägnat två timmar åt att försöka få någon klarhet i det här med A-kassan. Man kan ju lätt tänka ut trevligare saker att göra, men ibland måste man ta tag i såna här otrevligheter också. Som hos alla myndigheter och dylikt säger alla som jobbar på stället lite olika. Detta är samma A-kassa som lurade i mig att jag kunde gå med som studerande, vilket gjorde att jag missade chansen att gå med när jag sommarjobbade i somras. Man kan endast byta A-kassa som studerande, inte göra en nyanmälan. Idag pratade jag först med en kille som sa att det räckte med att man hade jobbat 4 veckor med i genomsnitt 17 timmar per vecka, fast det i själva verket var 5 veckor med 17 timmar i genomsnitt, vilket faktiskt blir ganska stor skillnad när det är strövikariat.

Som tur var kände jag oklarhet i fråga om en blankett och ringde upp igen för att fråga om det, och denna gång kom jag till en tjej som verkade kunna sin sak. Det är ju sannerligen märkligt att de inte kan utbilda sin personal så att den faktiskt vet vad som gäller, det är ju ganska viktiga saker det här och då tycker jag det är nonchalant att ha någon som sitter och spelar allan och låtsas veta vad han talar om. För mig kan det ju dröja flera månader innan jag lyckats samla på mig så här många timmar under 5 veckor i följd och därför är det viktigt att allt blir rätt nu. Det är tur att det är solsken ute så att jag håller humöret uppe trots administrativa motgångar. Nu ska jag bara få tre olika arbetsgivare att skriva under alla papper på rätt sätt, sen borde den här saken var ur världen. Det är sannerligen inte lätt att överleva i den byråkratiska djungeln!

2 kommentarer:

Sofia sa...

Hehe.. ja men eller hur!!

Nea sa...

Ja kära hjärtanes, a-kassan är verkligen en hel djungel. Har ju varit inne i den där svängen 4-5 gånger, men tycker fortfarande att det är lika krångligt. Har precis fått klartecken från min kassa så det känna makalöst skönt att veta att det faktiskt ordnar upp sig tillslut efter all pappersexercis. Ge inte upp!

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails