18.2.08

Siamesiska fluff-knutar


Idag när jag cyklade till jobbet såg jag något så otroligt sött och roligt att jag nästan svimmade av. Det var två gamla tanter som promenerade arm i arm och de måste ha varit tvillingar eller åtminstone systrar för de såg precis likadana ut bakifrån. De hade likadana blå jackor, och likadana bekvämt luftiga jeans.

Det bästa var dock frisyrerna, de hade såna här Dr. Quinn-liknande håruppsättningar. Tänk en fluffig basker av hår och så mitt bak långt upp så sitter det något lite knutliknande fast ändå mer en slags tillrättalagd knorr. Och frisyrerna var alltså identiska. Helt makalöst var det och jag önskade att jag hade haft kameran med mig. Som synes gjorde jag ett ytterst snabbt och taffligt försök att skissa hur de såg ut, men det kan inte förmedla själva upplevelsen.

4 kommentarer:

emma - rubyblue.se sa...

Jag minns inte vad de heter men damerna är rätt kända här i stan! Har sett dem massor av gånger. Och de har onekligen en egen stil :)

Moa sa...

Jaså, det var intressant att höra! Jag hoppas verkligen att jag ser dem fler gånger i alla fall, för det var så himla gulligt :)

Josefine sa...

Jag har också sett dem! Vilket otroligt fascinerande par! Jag kan inte låta bli att fundera över hur deras liv varit - har de alltid klätt sig likadant, varit så nära varandra? Och den oundvikliga frågan: vad kommer att hända när en av dem dör?

Moa sa...

Ja, men verkligen - det finns många frågor som man vill ställa. Jag skulle hemskt gärna vilja fotografera dem också, men det lär nog inte hända...

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails