22.2.08

Jobb, jobb och åter jobb!

Nu har jag precis kommit hem från jobbet, mitt assistentjobb den här gången. Idag var larmen ganska bra utspridda och tiden gick faktiskt väldigt fort. Jag fick även vara hos min lilla favorit-farbror och förutom maten så byggde vi pussel och fikade till "På spåret", så vi hade det väldigt mysigt. Jag var rätt slut dock, eftersom jag jobbade i förmiddags också. Sent igårkväll kom jag ju på den briljanta idén att ha ordkunskap i form av hänga gubbe. Det gick väl sådär, eleverna (och jag) blev rätt uttråkade efter ett tag, men då vet jag ju det till nästa gång liksom.

Jag hade även ett Bas-info-möte inbokat på Arbetsförmedlingen som jag skyndade till från skolan. Det lustiga var att jag hade ringt igår för att höra om jag skulle avboka då min lektion slutade 10.15 och informationen började 10.00, men han tyckte att jag skulle komma ändå. När jag kom insmygande runt 10.20 sa han som ledde det hela att de nästan var klara och att han skulle prata med oss en och en. Jag hann dock se den fascinerande Power point-punkten om att man måste öppna sin post från Arbetsförmedlingen samt meddela om man byter adress. Jag passade på att fylla i hela pappret man skulle kryssa och skriva i, samt skriva en egen handlingsplan (jag trodde att det var det som var grejen men tydligen var det överkurs) och handläggaren verkade fatta att jag inte behövde en 1 timmes lång träff för att veta vad jag ska göra utan jag slipper undan med att ringa kundtjänst och meddela vilka jobb jag har sökt och sånt, för att sen om ytterligare några veckor ha en träff för att bestämma hur jag sen ska lägga upp min framtid. Det är ett helt företag att vara arbetslös verkar det som!

5 kommentarer:

emma - rubyblue.se sa...

Ja oh ja... att vara arbetslös eller ännu värre sjukskriven det kräver all tid man har :P

Moa sa...

Haha, väldigt absurt faktiskt...

Santessons - Manne & Co sa...

Vad mycket pengar du ska få nu då, tänk till veckan får du din första post-studie-lön! Kul va' Roligare att jobba då man vet att det ger mer klirr i kassan... / kram Ma och Ma

Moa sa...

Jo, fast jag tror inte det kommer att bli så speciellt mycket faktiskt, det är det som är det trista...

Santessons - Manne & Co sa...

Mer än Mammas bidrag i alla fall.

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails