25.2.08

Cykelreparationer och väglag

Jag kan förresten rapportera att cykellagningen igår gick sådär. Jag lyckades få ihop allt och fick dit mitt nya fälgband och allt, men hjulet blev lite snett så nu vibrerar bakdäcket liksom när jag cyklar... Dessutom tycker jag det är svårt att lyckas pumpa i nog mycket luft, hur jag än anstränger mig så går det ändå att nypa ihop däcket lite och jag har fått för mig att det är bättre ju mer luft det är i det. Samtidigt så har jag lite skräck för att däcket ska explodera i mitt ansikte när jag sitter där hopkrupen och framåtböjd.

Annars är det rätt otäckt på cykelfronten just nu i Umeå. Det var både glashalt och storm imorse när jag skulle cykla till jobbet, så det tog ungefär 40 minuter istället för de vanliga 25 att cykla dit. Jag fick hoppa av och gå bitvis för att det var en sån fruktansvärd motvind att man bara inte kom någonstans - speciellt inte då det var så isigt. På vägen hem mötte jag en sån där traktor som gör lite räfflor, så det var ju i alla fall ett positivt tecken. Det jobbiga är bara att de på vägkontoret (?) väntar i typ tre dagar innan de ser om det är absolut nödvändigt att göra något åt situationen och jag har i flera dagar känt en viss surtants-impuls att ringa Ring P1 och klaga, men jag har som tur är lyckats hålla mig från det.

2 kommentarer:

Santessons - Manne & Co sa...

Lätta på skruvarna och kolla att däcket sitter lika långt in i klykorna på båda sidorna...dra åt. Nu slutar nog däcket att vibrera. Det ska inte vara proppfullt men jag vidhåller att ett besök på en cykelverkstad är nödvändigt - det verkar vara mycket som är fel. Jag har inte haft mer än 5 punkor på ett helt liv...och jag har också cyklat en hel del. /Prio 1 = cykelverkstaden nedanför svingen!!! Kram Ma

Moa sa...

Jo, jag måste lämna in den någon gång snart. Problemet är ju bara att jag använder den hela tiden... Men ska ta tag i det där.

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails