21.12.06

Om readjungelns faror

Jag sitter och läser om tips på hur man får ut mest av julrean och snubblade över detta roligt formulerade och mycket sanna tips. Det är helt i linje med min köpfilosofi numer, det är faktiskt ingen mening att köpa saker som är halvbra bara för att de är på rea, även mycket sant för ordinarie pris. Jag har gjort nog många utrensningar där misslyckade köp ingått för att ha lärt mig den läxan.

"Eftersträva perfektion. Du ska aldrig (nej inte ens om det är 70%) nöja dig med något mindre än perfektion. Finns tröjan du ville ha bara kvar i en annan färg än den du spanat in – strunta i det, du hade aldrig köpt den i lejongult om det inte var rea! Finns klänningen bara kvar i en storlek större än vad du normalt brukar ha – strunta i den, du kommer aldrig att använda kläder i fel storlek! Alla konstiga tankar som ”egentligen behöver jag en stor väska men en miniväska som inte rymmer något kan ju också vara bra ” bör göra att du drar öronen åt dig, du är nämligen precis på väg att göra ett felköp. Är det inte kärlek vid första ögonkastet är det bara att lägga tillbaka!"

2 kommentarer:

Sofia sa...

Läste den artikeln också. Håller verkligen med om att det inte handlar om 49.50 köpen, utan att köpa det som kostar "vanligt" på rean, och skjortan annars.

Moa sa...

Precis, fast det känns ju aldrig lika lockande som att göra drömklippet för 49,50 kr tyvärr... :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails