2.12.08

Nyutslagen orkidé

Igår morse fick vi en glad överraskning när vi satte oss vid frukostbordet. Mitt i ett samtal tittade jag mot fönstret och glömde allt annat. Orkidén höll äntligen på att slå ut! Den har haft knoppar i ungefär en månad, men det har liksom aldrig hänt något - förutom att knopparna långsamt har blivit större. Men nu äntligen är det dags för den att börja blomma.

På morgonen var den bara pyttelite öppen, men när vi kom hem från jobbet kunde man tydligt se kronbladens insida, även om den fortfarande var liksom hopkurad. Det här fotot tog jag alldeles nyss, i det svaga morgonljuset, och nu har den som synes öppnat sig ännu mer. Fast blomman är ganska liten, även om det inte riktigt går att se på fotot. Det är liksom mer en pygmé-orkide än en fullvuxen. Men förstås lika fin och underbar för det. Som min svärmor sa när de var här och fikade i söndags, det känns som en liten seger när man får dem att blomma om. Det håller jag verkligen med om. Dessutom passar ordspråket "den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge" ovanligt bra in här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

vacker bild på en vacker blomma!

Unknown sa...

Hi Moa, isnt the unicorn diaries wonderful, i love your orchid here you have captured its essence.Would it be ok to post the photo on my blog soon? i want to mention some orchid flower essences and it would tie in really well.
one other thing...... do you sell your pictures maybe on redbubble.com?
And can i get your blog in english? i'm not sure if that possible i just wondered if there was a way to translate it.butterfly
wishes Kathryn xx

Anonym sa...

Hej hej! Vill bara berätta att jag har köpt glasburken på jobbet, nämligen Tehörnan är i Umeå. Tyvärr har dem tagit slut, men vi kanske får in dem igen :) Kan annars tipsa om att Pentik har riktigt fina glasburkar.

Vilken fin blogg du har... kul att ha hittat hit!

Kram kram.

Moa sa...

Vera: Tack så mycket! :)

Kat: Thank you so much! It's ok that you post my shot on your blog :) I'm glad that you like it :)

I don't really sell my shots, I've thought about it but it seems to be so much bother with it. But I'll check out redbubble.com! Also, I've just started another blog where I'll be posting in english, the link is under my presentation picture :)

Ljuvligt hemma: Tack för svaret! Får kolla in Pentik då, tack för tipset! Och kul att du gillar min blogg :)

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails