9.1.07

Jag drömmer om en spegel...

Jag är otroligt sugen på att möblera om, fixa till, organisera etc. etc., det bara bubblar i mig av längtan efter att göra om lite i min lägenhet. Jag vet inte om det är det nya året och min känsla av att jag så tydligt vänt blad i boken om mitt liv, eller om det är en mer generell längtan efter förnyelse. Idag funderade jag över hur jag skulle kunna fiffa till min lägenhet och kom på att en stor helkroppsspegel i hallen vore det mest perfekta.

Jag har en spegel precis när man kommer in, som hänger ovanför min hallbänk, men den är bara sådär lagom stor och man ser knappt ens hela överkroppen i den så den duger inte. Jag drömmer om en spegel där man verkligen ser hela sig själv, och som dessutom är sådär riktigt snygg. Antingen en spegel med en fin träram eller något lite mer snirkligt och liksom glamouröst dekadent. Nu har jag ju inte direkt en stor väggyta helt ledig, men jag skulle kunna flytta bort bokhyllan som står på den lämpliga spegelplatsen och ställa den där en fulare bokhylla står nu, sen kunde jag gömma min fulare bokhylla bakom garderoberna i mitt lilla förrådsutrymme. Visserligen skulle garderoberna behöva skjutas ut lite mer i rummet då för att bokhyllan skulle rymmas (snedtak är inte alltid charmigt), men det kan det ju vara värt. Det är mitt projekt alltså, att hitta en spegel som det står Moa på.

2 kommentarer:

Linnéa sa...

Tack och lov för din blogg! Den ger mig lite ny energi under tiden jag sitter framför datorn. Hemtentan jag började på i måndags är ett projekt utöver det vanliga. Det tar emot så ofantligt mycket att sitta och tänka och skriva att jag blir alldeles matt efter 5 minuter. Måste surfa runt på Internet mellan varven för att över huvud taget kunna överleva denna veckan. Det blir inte bättre av att jag faktiskt inte förstår vad läraren är ute efter, d.v.s. vad hemtentan går ut på. Det blir till att gissa sig till kontentan i det hela, vilket gör mig ännu mer nervös och stirrig att jag inte gör rätt. Vill inte för 5 öre sitta här framför datorn, utan hellre fixa lite i hemmet. Varje vrå ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig och är i behov att total makeover. Var faktiskt på Ikea förra veckan och köpte bla ny matta och lite sådant. Men jag väntar tills på fredag (förhoppningsvis) då tentan bör vara klar. Då ska jag pynta och göra om hemmet till ett hem á la 2007, ett hem med plats för nya drömmar och förväntningar ... och där inga hemtentor eller uppsatser ska få förstöra tillvaron.

Moa sa...

Usch, jag lider verkligen med dig; hemtentor är pest och pina. På ett sätt är det förstås skönt att få vara hemma och jobba, men å andra sidan så blir man så lätt distraherad och vill ägna sig åt roligare saker - och som du säger så finns det projekt överallt. Låter uselt att ni fått otydliga instruktioner, men jag är säker på att du ändå kommer att åstadkomma något bra, vännen. Kämpa, kämpa, kämpa och ha ditt roliga pyntprojekt framför dig som ett mål!

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails