14.1.07

Love comes softly

Jag har precis sett klart en riktigt hjärtevärmande film vid namn Love Comes Softly (den första i en serie av fyra filmer - yes!), som utspelar sig på ungefär samma tid och plats som Lilla huset på prärien. Filmen handlar om en ung kvinna som tillsammans med sin man beger sig till den vilda västern för att bygga upp ett nytt liv tillsammans, men precis när de kommer fram dör mannen i en mycket dramatisk ridolycka. Dagen efter olyckan begraver hon sin man och eftersom hon inte har någonstans att ta vägen och det inte går några vagnar hem förrän till våren tackar hon ja till ett något ovanligt erbjudande; hon ingår ett konvenansäktenskap med en änkling som har en ung dotter. Hon behöver någonstans att bo och han behöver en lärare och kvinnlig förebild till sin dotter, planen är att han till våren ska betala hennes resa hem till östkusten. Alla tre i den lilla familjen har sorgsna hjärtan, men förstås kommer de långsamt närmare varandra. Filmen är full av romantik och hjältedåd, som synes på bilderna.

På några minuter har det blåst upp till en snöstorm som är så tät att man inte kan se handen framför sig. Marty har förstås irrat iväg över fälten lagom till att den börjar och Clark måste bege sig ut i stormen för att leta efter henne.

Det börjar brinna i ladugården och Clark kastar sig in bland lågorna för att rädda djuren, efteråt ser han ömt på Marty när hon baddar hans brända händer.

Det börjar bli dags för Marty att åka hem, men hon har förälskat sig i Clark och vill inte åka. Hon skriver detta brev och lägger det i hans bibel så att han ska hitta det, men brevet ramlar ner på golvet och göms i halmen. När han inte säger något tror Marty att han inte vill att hon ska stanna och hon packar därför sina pinaler och reser sin väg under stor sorg.

När Clark och dottern kommer hem efter att ha skjutsat Marty till vagnen som ska ta henne österut är han alldeles förkrossad. Turligt nog hittar han brevet på golvet, läser det och störtar iväg till häst för att hämta hem henne igen. När han kommer ikapp vagen hon åker i och hon frågar vad han gör där svarar han följande oförglömliga ord: "A man loses his woman; he goes after her, it's as simple as that". Väl rutet, lejon.

Inga kommentarer:

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails