3.6.07

Ödesdatum för Europas furstehus I

Jag måste gå lite närmare in på den här tidningen Vårt Kungahus, som jag fick av Sofia. Det är en slags Svensk Damtidning fast helt fokuserad på kungafamiljerna i Sverige och Europa och skriven med en högst vördnadsfull ton. Språket känns som taget ur 1950-talet, spekulationerna flödar och de dramatiska stilgreppen är många. En av de bästa artiklarna är betitlad "Ödesdatum för Europas furstehus" och är en suggestiv sammanställning av den datummagi som tycks råda när det gäller stora händelser i furstehusen. Jag måste naturligtvis dela med mig av de här smaskigheterna.

"Europeisk kunglighet har kunnat konstatera en viss egendomlig samstämmighet rörande vissa betydelsefulla familjedata. En samstämmighet som många gånger är så märklig att man frestas att använda beteckningen datummagi.

Prinsessan Margaretha måste redan vid första sammanträffandet ha känt på sig att John Ambler attraherade henne. Kanske skulle hon finna något "omen" eller "tecken" vid en orientering kring hans livs mer betydelsefulla data. Hennes förmodan besannades snabbt: mannen, i vilken hon anade en livsledsagare, var född den sjätte juni - alltså på själva svenska nationaldagen."

Inga kommentarer:

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails