6.6.07

Afternoon Tea


För några år sen läste jag ett reportage i DN:s söndagsbilaga om Afternoon Tea på The Ritz och det verkar helt klart vara något man gärna vill prova på. Med ett pris på £36 kostar det som en lyxig middag, men det skulle det ju ändå helt klart vara värt för att få smaska på lyxiga scones och exklusiva tesorter.

"Tea at The Ritz is an institution in itself and we are proud to be a member of the Tea Council's prestigious Tea Guild. Served in the spectacular Palm Court, a choice of several varieties of tea, finely cut sandwiches, freshly baked scones, jam and clotted cream and a range of delicate pastries, combine to make for an unforgettable afternoon."

Låter inte det som himmelriket? Kom bara ihåg att det är formell dress code här, i jeans och/eller träningsskor blir man inte insläppt.

Bilder från The Ritz

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ville bara kommentera bilden på den vackra delen av sjukhus-flygeln. Som du säger - medelhavskänsla!I vardagslag tänker vi inte på hur mycket som ligger bakom alla detaljer på alla dessa "viktiga" byggnader som kommer att finnas kvar i decennier...Hur kan det komma sig att ett sjukhus högt uppe i kallan Nord - har låtit sig ispireras av "Medelhavet"?Eller är det någon form av empire eller annan stil som är allmängiltig för den tiden, eller de byggnaderna? Vet inte hur gammalt Umeå sjukhus egentligen är...Men inte sååå gammalt i alla fall..?Titta gärna förbi min blogg Moa, har en hälsning till dig där!
/M v h...

Moa sa...

Ja, det är väldigt fascinerande när man ser spår av svunna epoker och avlägsna stilar i arkitektur, det är det som gör det så intressant och vackert tycker jag. Norrlands Universitetssjukhus är över lag väldigt fult, men det där är liksom en gammal flygel som är väldigt vacker på insidan också med marmortrappor och en kolossal takhöjd på sina ställen.

Cajsa sa...

Det låter helt underbart! Ska absolut fundera på ett besök nästa gång jag är i London, beroende på hur innehållet i min plånbok ser ut. Deras puffiga scones med "jam and clotted cream" slår säkert mina egna vilken dag som helst : /

Moa sa...

Ja, priset är ju verkligen i saftigaste laget, men jag tänker att det nog är en underbar upplevelse som jag definitivt ska prova på när jag är i London någon gång.

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails