9.4.07

Kate Beckinsale x 3

Efter att ha rasat lite om Hollywoodstjärnor vill jag säga att jag är en stor älskare av romantiska filmer varifrån de än kommer, så vi har det klart för oss. Jag vill här passa på att rekommendera tre underbara engelska filmer som miss Beckinsale gjorde innan hon emigrerade till Hollywood.

En tv-version av Jane Austens Emma med en rad alldeles utmärkta skådespelare. Emma är en ung överklasskvinna som försöker agera matchmaker med mindre lyckat resultat, samtidigt som hon måste klura ut vad hon egentligen känner för sin något äldre granne mr Knightley. I vanlig Austen-anda är dialogen underbar och handlingen romantisk.

En underhållande film om en ung kvinna i 1920-talets London som blir föräldralös och beslutar sig för att bosätta sig hos sina släktingar på landet. Dessa visar sig vara både mycket märkliga och mycket omoderna, så hon sätter igång att röra om i grytan och försöker föra dem in i det moderna samhället samtidigt som hon måste hålla ett par ivriga friare stången.

En charmig film om två småskojare som båda blir kära i en kortklippt grevinna/läkarstudent. Egentligen handlar filmen om några mer eller mindre lyckade kupper, men mest är den bara söt och rolig.

Bilder från Amazon

Inga kommentarer:

Kanske du gillar:

Related Posts with Thumbnails